h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Antalya’da Kıbrıs Türkü’nün Milli Kahramanları Unutulmaz Bir Anma Töreniyle Hatırlatıldı

Antalya’da Kıbrıs Türkü’nün Milli Kahramanları Unutulmaz Bir Anma Töreniyle Hatırlatıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve Türk Mukavemet Teşkilatı Lideri Dr. Fazıl Küçük, Antalya'da düzenlenen törenle anıldı. Törene Vali Hulusi Şahin, Muratpaşa Belediye Başkan Vekili Oya Kansu, askeri yetkililer ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Vali Şahin, bu topraklar için can vermeye hazır olduklarını söyledi ve Rauf Denktaş ve Dr. Fazıl Küçük'ün 20. yüzyılın en büyük dava adamları olduğunu belirtti. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC'nin atiye doğru beraber ilerlediğini vurguladı. Tören, dualarla sona erdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucusu Rauf Denktaş ve Türk Mukavemet Teşkilatı lideri Dr. Fazıl Küçük’ün ölüm yıl dönümü, Antalya’da düzenlenen bir anma töreniyle rahmetle anıldı. Kıbrıs Şehitleri Parkı’nda gerçekleştirilen törene Antalya Valisi Hulusi Şahin, Muratpaşa Belediye Başkan Vekili Oya Kansu, Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Mehmet Kayhan, KKTC Antalya Başkonsolosu Cem Topçu, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

Vali Hulusi Şahin, törende askerlere rahmet dileyerek sözlerine başladı ve “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır” şeklindeki dizelere atıfta bulunarak, “Biz bu topraklar için kan dökmeye, can vermeye hazırız” dedi.

Vali Şahin, Rauf Denktaş ve Dr. Fazıl Küçük’ün 20. yüzyılın en önemli dava adamlarından olduğunu vurguladı. “Büyük mezarlar üzerinde büyük vatanlar vardır. Büyük ölüleri olmayan milletler ebedi kalamazlar” diyen Şahin, bu büyük şahsiyetlerin mücadelesine şahitlik ederek milli duruşlarını oluşturduklarını belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin KKTC’nin tanınması için verdiği mücadeleye de değinen Vali Hulusi Şahin, “Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC, atiye doğru beraber yürüyor. Rauf Denktaş, Dr. Fazıl Küçük ve Türk Mukavemet Teşkilatı’nın mücahitleri, Kıbrıs Türklüğü için büyük bir mücadele verdiler. Barış harekatı şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun” şeklinde konuştu.

Anma töreni, yapılan dualarla sona erdi.

Türkiye’nin en büyük engelsiz yaşam merkezi Karatay’da yükseliyor

Sıradaki haber:

Türkiye’nin en büyük engelsiz yaşam merkezi Karatay’da yükseliyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.