h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Antalya sahilinde bulunan 5 kişinin cesetlerindeki kıyafetler ve ayakkabılar Suriye’de üretilmiş.

Antalya sahilinde bulunan 5 kişinin cesetlerindeki kıyafetler ve ayakkabılar Suriye’de üretilmiş.

Antalya Valiliği, sahilde bulunan 6 cesetle ilgili açıklama yaptı. Cesetlerden birinin kayıp M.Ş.E'ye ait olduğu belirlendi, diğerlerinin ise Suriye menşeili olduğu tespit edildi. Son bir haftada toplamda 6 ceset bulundu. Olayla ilgili detaylı inceleme devam ediyor.

Antalya Valiliği, sahil bölgelerinde son 5 günde bulunan 6 cansız bedelin durumuyla ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, cesetlerden birisinin kayıp M.Ş.E.’ye ait olabileceği belirtildi, ancak kesin sonucun adli tıp incelemesi sonucunda ortaya çıkacağı vurgulandı. Diğer 5 cesedin ayakkabı ve kıyafetlerinin Suriye menşei olduğu belirlendi.
Çarşamba günü Alanya ve Manavgat sahillerinde bir çocuk ve bir yetişkin cesedinin bulunmasının ardından dün Manavgat’ta 2 erkek ve Serik’te 1 kadın cesedi daha bulundu. Son bir hafta içinde Antalya’nın sahil bölgelerinde bulunan ceset sayısı, bugün bulunan erkek cesediyle birlikte 6’ya yükseldi.
Antalya Valiliği’nden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “Basında çıkan haberler ve yapılan olay yeri incelemeleri sonucunda, kıyıya vuran 6 cansız bedenden birisinin kayıp bir kişiye ait olabileceği değerlendirilmektedir. Ancak kesin sonuç, adli tıp incelemesi sonucunda ortaya çıkacaktır. Diğer 5 cesedin ayakkabı ve kıyafetlerinin Suriye menşei olduğu belirlenmiştir. Lübnan’ın Ankara Büyükelçiliği, 11 Aralık 2023 tarihinde Lübnan ile Suriye arasında gerçekleşen ve Kıbrıs’a gitmek üzere olan bir teknenin kaybolduğunu bildirmiştir.”
Açıklamanın devamında, “Göçmen grubuna ilişkin herhangi bir kaza, olay veya kayıp bildirimine rastlanmamıştır” denildi. Meteorolojik kayıtların incelenmesi sonucunda, son bir haftada esen rüzgarın güneyden ve dalga hareketinin güneydoğudan geldiği tespit edildi. Bu nedenle, olası bir tekne battığı durumunda cansız bedenlerin akıntı, rüzgar ve dalga etkisiyle Antalya sahil hatlarına sürüklenebileceği düşünüldü. 2023-2024 yıllarında Antalya’da düzensiz göçmen grubuna ilişkin herhangi bir kaza, olay veya kayıp bildirimi bulunmamaktadır. Şüpheli ölüm olaylarıyla ilgili olarak güvenlik birimleri ve savcılıklar koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir.

Ordu’daki bir camide yangın çıktı

Sıradaki haber:

Ordu’daki bir camide yangın çıktı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.