h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Antalya-Konya yolunda ulaşım, kar engeline takıldı! Hayli yoğun kar yağışı yaşandı.

Antalya-Konya yolunda ulaşım, kar engeline takıldı! Hayli yoğun kar yağışı yaşandı.

Antalya-Konya karayolunda kar yağışı nedeniyle tırların geçişine izin verilmezken, diğer araçlara kar lastiği ve zincirle geçiş imkanı sağlanıyor. Alacabel mevkisinde kar kalınlığı 25-30 cm'ye kadar ulaşmış durumda. Karayolları ekipleri sürekli kar küreme ve tuzlama çalışmaları yapıyor. Kar yağışı Seydişehir'e kadar devam ediyor, sürücülerin zincirlerini bulundurmaları isteniyor.

Antalya-Konya karayolunda, Alacabel mevkisinde yoğun kar yağışı yaşanıyor ve bu nedenle tırların geçişine izin verilmemektedir. Ancak diğer araçlar, kar lastiği ve zincir kullanarak geçiş yapabilmektedir.
Akseki-Seydişehir karayolunda ise dün gece saat 23.00 sıralarında başlayan kar ve tipi, gece ilerleyen saatlerde Akseki’nin Yarpuz Mahallesi’nden itibaren etkisini artırdı. Özellikle bin 825 metre rakımlı Alacabel mevkisinde kar kalınlığı 25-30 santimetreye kadar ulaşırken, tırların geçişine tedbir amaçlı olarak geçici bir süre izin verilmemektedir.
Karayolları ekipleri, kar yağışının başladığı saatlerden itibaren çok sayıda araçla yolda kar kürüme ve tuzlama çalışmalarını sürdürmektedir. Aynı şekilde, Akseki Bölge Trafik ekipleri de Akseki çıkışında gerekli önlemleri almıştır. Uzun araçlar durdurulurken, diğer araçlar ise kar lastiği ve zincir kullanarak geçişlerine devam edebilmektedir.
Kar yağışı ve temizleme çalışmaları sonrasında yolun tekrar uzun araçlara açılacağı belirtilmektedir.
Bu kar yağışının Akseki’nin Yarpuz Mahallesi’nden başlayarak Seydişehir ilçesine kadar etkili olduğu ifade edilmekte ve Akseki Bölge Trafik ve Karayolları ekipleri, bu yoldan geçecek sürücülerin zincirlerini yanlarında bulundurmalarını tavsiye etmektedir.

Antalya’da Kar yağışı nedeniyle Konya yolunda ulaşım durdu!

Sıradaki haber:

Antalya’da Kar yağışı nedeniyle Konya yolunda ulaşım durdu!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.