h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Anadolu’nun kalbinde yanlış yön sebebiyle ceza yiyen bir sürücü: “Hedefime göre hareket etmekteydim”

Anadolu’nun kalbinde yanlış yön sebebiyle ceza yiyen bir sürücü: “Hedefime göre hareket etmekteydim”

Şişli'de Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, dron destekli trafik denetimi yaptı. Denetimlerde yanlış dönüş yapan 10 sürücü tespit edilerek toplamda 6 bin 900 lira para cezası kesildi. Sürücüler, yaptıkları yanlışın farkında olmadıklarını belirterek cezanın haksız olduğunu söyledi.

Şişli’de Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, dron destekli trafik denetimleri gerçekleştirerek ilginç sonuçlara ulaştı. Yanlış dönüş yapan sürücüler, dronlarla tespit edilerek ceza kesildi. Toplamda 10 sürücüye 6 bin 900 lira tutarında para cezası verildi. Ceza yiyen sürücüler ise konumdan kaynaklandığını iddia etti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi ekipleri, Şişli’de bulunan Piyalepaşa Bulvarı üzerinde düzenledikleri dron destekli denetimlerde dönüş yasağı ihlali yapan sürücülerin peşine düştü. Sürücüler, tespit edildikten sonra görevliler tarafından uygulama noktasına yönlendirildi. Bu esnada sürücülerin belgeleri kontrol edildi ve kurallara uymayanlara para cezası kesildi. Toplamda 10 sürücü, yasak yerden dönüş yaptığı gerekçesiyle 6 bin 900 lira tutarında para cezasıyla karşı karşıya kaldı.

Ancak bazı sürücüler, aldıkları trafik cezalarının konumlarından kaynaklandığını savundu. Ayhan Yavuz adlı bir sürücü, “Buradan ters dönüş yaptım. Şu anda ceza uygulandı çünkü ters dönüş yaptım. Ama ben bilerek yapmadım. Oradaki işareti görmediğim için böyle bir hataya düştüm. Bu cezayı hak etmediğimi düşünüyorum. 690 lira ceza aldım. Zaten zor geçiniyoruz, bu şekilde ceza ödeyemem. Bu durumu yetkililere iletmeliyiz. Buraya sadece bir ekmek parası için geldim. İşimizi yapmak için gelmiştik ama maalesef hiçbir şey kazanmadan ceza yiyoruz. Aldığımız cezayı hak etmiyoruz. Bilerek yapmadım, göremedim sadece. Döndüğüm yolun bu tarafa verdiğini hesap etmemiştim. Sadece konuma göre gidiyorum” şeklinde konuştu.

İzmir’de nefes kesici bir takip sonucu zehir taciri yakalandı

Sıradaki haber:

İzmir’de nefes kesici bir takip sonucu zehir taciri yakalandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.