h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Amik Ovası’nda evler ve ahırlar sular altında kaldı

Amik Ovası’nda evler ve ahırlar sular altında kaldı

Hatay'ın Amik Ovası havzasında son günlerde yaşanan yoğun yağışlar nedeniyle 20'den fazla ev ve ahır sular altında kaldı. Asi Nehri'ni besleyen dere ve ırmaklarda taşmalar meydana geldi. Tarım arazileri zarar görürken, muhtarlar devletin duruma hızlı bir şekilde müdahale etmesini istedi. Vatandaşlar evlerinin bu durumla her yıl karşılaşmak zorunda kaldığını belirterek çözüm beklediklerini dile getirdi. Görevli ekipler, bölgede çalışmalarına devam ediyor. Bu arada yağışlar durmuş durumda.

Amik Ovası’nda Yağışlar Sonucu 20 Ev ve Ahır Sular Altında Kaldı

Son günlerde Hatay ilinde etkili olan yoğun yağışlar, Amik Ovası havzasında suların yükselmesine neden oldu. Bu durum sonucunda 20’ye yakın ev ve ahır su altında kaldı.

Doğu Akdeniz Bölgesi’nde başlayan yağışlı hava durumu, hala etkisini sürdürmektedir. Asi Nehri’nin yan kolları olan dere ve ırmaklarda taşmalar yaşandı. Antakya ilçesine bağlı Aşağıoba Mahallesi’nde bulunan ev ve ahırlar da aşırı yağışlar nedeniyle su altında kaldı. Tarım arazileri de Amik Ovası’nda su zarar gördü ve buğday tarlalarında ördeklerin yüzdüğü görüldü. Kurtarma ekipleri ise bölgede çalışmalarına devam etmektedir.

Mustafa Kaplan, mahallede bulunan 20’ye yakın evin su altında olduğunu belirtti ve devletin bu duruma bir an önce çözüm bulmasını istedi. Hasan Karakaya ise son günlerde etkili olan yağışlarla 3 kilometre uzaklıkta bulunan bir dereyi taşarak evlerini su altında bıraktığını ifade etti. Şu anda her yer su altında olduğunu söyledi.

Kadın öğrenciler için yeni bir bilişim sınıfı açıldı!

Sıradaki haber:

Kadın öğrenciler için yeni bir bilişim sınıfı açıldı!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.