h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Altınova ilçesinde marketler denetim altında tutuluyoracity”

Altınova ilçesinde marketler denetim altında tutuluyoracity”

Altınova Belediyesi ekipleri, Altınova'da faaliyet gösteren marketlerde fiyat denetimi gerçekleştirdi. Ekipler, sebze, meyve, temel gıda ve temizlik ürünleri gibi temel ihtiyaç malzemelerinin fiyatlarını kontrol ederken aynı zamanda raf ve kasa fiyatları arasında uyumsuzlukları da inceledi. Amacı vatandaşların mağduriyetini önceden önlemek olan ekipler, haksız fiyat artışlarına ve sağlıksız ürün satışlarına müsaade etmeyeceklerini belirtti.

Altınova ilçesinde faaliyet gösteren marketlerde, temel ihtiyaç malzemelerinin fiyatları denetlendi. Altınova Belediyesi Zabıta Amirliği’ne bağlı ekipler, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Kanunu kapsamında zincir marketlere yönelik denetimler gerçekleştirdi.

Denetimler kapsamında, sebze, meyve, temel gıda ürünleri ve temizlik ürünlerinin fiyatları kontrol edildi. Ekipler, raf ve kasa fiyatları arasındaki farklardan, ürünlerin raf ömrü, gramajı, irsaliye ile uyumlu olup olmadığından ve tüketim tarihinden uygunluk konularına kadar bir dizi inceleme yaptı.

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, halkın menfaatini korumak amacıyla denetimlerin düzenlendiğini belirterek, “Sağlıksız ürünlerin satılmasına, haksız fiyat artışına ve stokçuluğa izin vermeyeceğiz. Fahiş fiyat artışlarına karşı önlemler alıyoruz ve denetimlerimizi düzenli olarak gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için halkın haklarını korumaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Altınova Belediyesi Zabıta Amiri İlker Gülbahar ise marketlerde gerçekleştirilen denetimlerle vatandaşların mağduriyetinin önüne geçmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Gülbahar, “Vatandaşlarımızdan özellikle aldıkları ürünlerin son kullanma tarihlerine dikkat etmelerini istiyoruz. Raf ve kasa fiyatlarını kontrol etmeleri önemlidir. Denetimlerimiz sonucunda ortaya çıkabilecek fahiş fiyat uygulamalarına ilişkin gerekli tutanakları hazırlayarak, Ticaret İl Müdürlüğüne ileteceğiz” dedi.

Aşkale’de kaçakçılara geçit yok

Sıradaki haber:

Aşkale’de kaçakçılara geçit yok

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.