h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Alanya’da meydana gelen şiddetli yağış, sera ürünlerine zarar verdi

Alanya’da meydana gelen şiddetli yağış, sera ürünlerine zarar verdi

Antalya'nın Alanya ilçesinde sabah saatlerinden itibaren yaşanan sağanak yağışlar, seralardaki ürünlere zarar verdi. Türkler ve Soğukpınar mahallelerinde yaklaşık 14 dönümlük alanda sel nedeniyle tahribat oluştu. Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, selin etkilediği seraların sahiplerine geçmiş olsun dileklerini iletti. Başkan Göktepe, Tarım Sigortaları Havuzu'nun sel su baskınını karşıladığını ve üreticilerin bu sigortaları yaptırmalarını önerdi. Hasar tespit çalışmalarının ardından, ziraat odası ve diğer paydaşlarla birlikte üreticilerin yaralarının sarılacağı belirtildi.

Alanya ilçesindeki sabah saatlerinden itibaren yaşanan sağanak yağışlar, bazı seralarda zarara yol açtı. Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü’nün uyarılarına rağmen yağış şiddetini artırarak, Türkler ve Soğukpınar mahallelerinde bulunan yaklaşık 14 dönüm alanda hasara neden oldu.

Sel nedeniyle seralarda bulunan ürünler tahrip oldu. Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, bu durumdan etkilenen seraların sahiplerine geçmiş olsun dileklerini ileterek, “TARSİM sigortaları sel su baskını hasarını karşılamaktadır. TARSİM sigortalarımızı mutlaka yapmamız gerekiyor. Hasar tespit çalışmalarının ardından ziraat odası ve diğer paydaşlarımızı da dahil ederek üreticilerimizin yaralarını saracağız” şeklinde konuştu. Soğukpınar ve Türkler mahallelerinde meydana gelen zararlar hakkında daha detaylı bilgi almak için tıklayın.

Tekirdağ’da düzenlenen tütün ve makaron kaçakçılığı operasyonu

Sıradaki haber:

Tekirdağ’da düzenlenen tütün ve makaron kaçakçılığı operasyonu

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.