h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Aksaray’a ulaşan şehit üsteğmenin cenazesi memleketine son yolculuğuna uğurlandı

Aksaray’a ulaşan şehit üsteğmenin cenazesi memleketine son yolculuğuna uğurlandı

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Üsteğmen Gökhan Delen'in cenazesi memleketi Aksaray'a getirildi. Şehidin yakınları, "Dimdik duracağız, düşmana fırsat vermeyeceğiz" dedi. Şehit Üsteğmen Gökhan Delen'in cenazesi Nevşehir Kapadokya Havalimanı'ndan Aksaray'a getirildi ve Ulu Camii'de kılınacak cenaze namazının ardından Aksaray Şehitliği'nde defnedilecek. Şehit yakınları, dik duracaklarını ve vatanın bölünmezliği için mücadele edeceklerini ifade etti. Şehit Gökhan Delen'in kuzeni Mustafa Baydar, şehitlik mertebesini kazandığını ve düşmana hiçbir zaman yenik düşmeyeceklerini vurguladı.

Irak’ın kuzeyinde gerçekleşen Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde yaşanan çatışmada şehit düşen Piyade Üsteğmen Gökhan Delen’in cenazesi, memleketi Aksaray’a getirildi. Şehidin yakınları, “Dik duracağız ve düşmana fırsat vermeyeceğiz” dedi.

Irak’ın kuzeyinde Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde yaşanan terörist çatışmasında Piyade Üsteğmen Gökhan Delen (31) şehit oldu. Şehit Üsteğmen’in acı haberi gece saatlerinde Aksaray merkezinde bulunan babaevinde duyuldu. Şehidin cenazesi sabah saatlerinde Şırnak 23. Tümen Komutanlığı’nda yapılan resmi törenin ardından Nevşehir Kapadokya Havalimanı’na havayoluyla getirildi. Ardından karayoluyla Aksaray’a taşınan şehidin cenazesi, Somuncu Baba Külliyesi morgunda bekletildi. Şehit Üsteğmen Delen’in yarın öğle namazından sonra Ulu Camii’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında Aksaray Şehitliği’ne defnedileceği bildirildi.

Şehit yakınları, “Dimdik duracağız”

Şehit Üsteğmen Delen’in cenazesi, askeri heyet ve ailesi tarafından karşılandı. Aksaray’da bulunan Somuncu Baba Külliyesine getirilen şehit cenazesi, gözyaşlarıyla karşılandı. Şehidin kız kardeşleri Büşra ve Esra’nın ağıtları yürekleri dağladı. Öte yandan şehidin yakınları, Ereğli Kapı Mahallesi’ndeki babaevinde acı bekleyişlerini sürdürdü.

İstanbul’da yaşayan şehidin halası Havva Ana Baydar (67), yeğenini uzun süredir görmediğini belirterek, “O görevindeydi ben İstanbul’daydım. Aradılar ve inanamadık. Dimdik duruyoruz. Düşmanlara fırsat vermeyeceğiz. Biz dik ve onurlu geldik, dik ve onurlu gideceğiz. Vatan bölünmez, Allah onları cezalandırsın. Şehit olsun ve cennete gitsin. Allah’tan bir hayırlı evlat nasip etsin. Hiç kimseye yaşatmasın ama yaşandıktan sonra da dik duracağız” dedi.

“Peygamber Efendimize de komşu oldu”

Şehidin kuzeni Mustafa Baydar (44) ise, “Şehidimiz mütevazi, nazik ve dürüst bir insandı. Ancak kaderi böyle oldu. Hain saldırıda hain teröristlerin pususunda şehit oldu. Şehitlik makamını kazandı. Bence en yüce makama ulaştı. Aynı zamanda Peygamber Efendimize de komşu oldu. Ancak biz dik duracağız. Başlarımız dik, göğüslerimiz kabarık olacak. Onları sevindirmeyeceğiz. Biz var olduğumuz sürece onların hiçbir zaman mutlu olacakları bir günleri olmayacak. Askerlik hayali vardı. Subay olmayı hayal ediyordu ve gerçek oldu. Başarılı ve azimliydi” şeklinde konuştu.

Fransa’da dondurucu soğukta Filistin’e destek gösterisi yapıldı

Sıradaki haber:

Fransa’da dondurucu soğukta Filistin’e destek gösterisi yapıldı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.