h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Adıyaman’da KYK yurtları tamamlanmak üzere

Adıyaman’da KYK yurtları tamamlanmak üzere

Adıyaman Üniversitesi, ikinci yarıda üniversitede yüz yüze eğitimi tekrar başlatacak. Bunun üzerine KYK yurtlarında öğrencilerin konaklaması için hazırlıklar yapılıyor. Vali Osman Varol, yurtları inceledi ve eksiklikleri değerlendirdi. Şu anda bine yakın öğrenci KYK yurtlarında kalırken, ikinci dönemde bu sayının 9-10 bine çıkması bekleniyor. Adıyaman merkezde 4, ilçelerde 2 olmak üzere toplam 6 KYK yurdu hizmet verecek. Adıyaman Üniversitesi'nin şu anki 17 bin öğrencisinden 3 bini yüz yüze eğitim görürken, ikinci yarıda bu sayının 9 bine ulaşması hedefleniyor.

Adıyaman’da Üniversite Yurtları, Yüz Yüze Eğitim İçin Hazır Hale Getiriliyor

Adıyaman Üniversitesi’nde 6 Şubat depremleri sonucunda birçok fakülte binası hasar gördü ve bazı bölümlerde yüz yüze eğitim yapılamaz hale geldi. Ancak, ikinci dönemde birçok bölümde yüz yüze eğitim tekrar başlayacak. Bu nedenle, artan öğrenci sayısı göz önüne alınarak konaklama ihtiyacını karşılamak amacıyla üniversite yurtları hazır hale getiriliyor. Adıyaman Valisi Osman Varol, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikre Keleş ile birlikte yurtları inceleyerek eksiklikleri ve yapılması gerekenleri değerlendirdi. Vali Varol, yurt yönetiminden öğrencilerin yatakhane, yemekhane ve sosyal aktivite alanları gibi yaşam alanlarıyla ilgili bilgiler aldı.

Şu anda KYK yurtlarında yaklaşık bin öğrenci bulunmaktadır ve ikinci dönemde bu sayının 9-10 bine çıkması beklenmektedir. Adıyaman’ın merkezinde 4, ilçelerde ise 2 KYK yurdu hizmet verecektir. Vali Osman Varol, Altınşehir KYK Yurdunu ziyaret ederek Adıyaman’a farklı bölgelerden gelen öğrencilerle hayalleri, idealleri ve eğitim hayatlarıyla ilgili sohbet etti.

Adıyaman Üniversitesi’nin 17 bin öğrencisinden şu anda 3 bininin yüz yüze eğitim gördüğü belirtilirken, ikinci yarıda bu sayının 9 bine çıkarılması hedefleniyor.

Hafif ticari araçlar kaza yaptı: 2 kişi yaralandı!

Sıradaki haber:

Hafif ticari araçlar kaza yaptı: 2 kişi yaralandı!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.