h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • ABD, Sezgin Baran Korkmaz’ın “mal varlığı aklama” davasında Türkiye’den adli yardım talebine yanıt verdi.

ABD, Sezgin Baran Korkmaz’ın “mal varlığı aklama” davasında Türkiye’den adli yardım talebine yanıt verdi.

SBK Holding'in sahibi Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili ABD'den gelen yanıta göre, uluslararası yardımlaşma yoluyla Korkmaz'ın ifadesinin alınması olumsuz etkilere neden olabileceği belirtildi. Korkmaz'ın ABD'de devam eden yargılaması nedeniyle taleplerin ertelendiği ifade edildi. Duruşmada, Korkmaz'ın avukatı, yurt dışı yasağının kaldırılması durumunda müvekkilinin Türkiye'ye döneceğini belirtti. Mahkeme, firari sanıklara yönelik yakalama kararlarının devamına hükmetti ve duruşmayı erteledi. İddianamede, SBK Holding ve diğer şirketler ile ilgili mal varlığı aklama suçlamaları yer alıyor.

SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz’ın ABD’deki yargılaması devam ederken, uluslararası yardımlaşma yoluyla ifadesinin alınmasına ilişkin ABD adli makamlarından cevap geldi. Gelen yanıta göre, bu taleplerin yerine getirilmesi ABD’deki yargılama üzerinde olumsuz etkiler yaratacaktır. SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz ve 3’ü yabancı uyruklu 10 kişi hakkında açılan davanın görülmesine devam edilirken, ABD adli makamlarından gelen cevap doğrultusunda müvekkilin ifadesinin alınmasına yönelik işlemler durduruldu. Duruşmada, Korkmaz’ın avukatı yurt dışı çıkış yasağının kalkması durumunda müvekkilinin Türkiye’ye döneceğini belirtti. Mahkeme ise firari sanıklar için yakalama kararlarının devam etmesine karar vererek duruşmayı erteledi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, SBK Holding ve diğer şirketler ile Hazine ve Maliye Bakanlığı ve MASAK’ın “suçtan zarar gören” olarak gösterildiği belirtildi. İddianamede ayrıca, şüphelilerin haksız kazanç elde etmek amacıyla banka işlemleriyle şirket hesaplarına aktardıkları ifade edildi. Mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi ve yakalama kararlarının devamına hükmetti.

Ankara’da “Baba Destek Programı” başarıyla sona erdiği haberi oldu.

Sıradaki haber:

Ankara’da “Baba Destek Programı” başarıyla sona erdiği haberi oldu.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.