h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • ABD, Kızıldeniz’de bir savaş gemisine yönelik seyir füzesinin etkisiz hale getirildiği haberini verdi.

ABD, Kızıldeniz’de bir savaş gemisine yönelik seyir füzesinin etkisiz hale getirildiği haberini verdi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Yemen'deki Husilere ait gemisavar seyir füzesinin, Kızıldeniz'de ABD savaş gemisi USS Laboon'u hedef alırken düşürüldüğünü duyurdu. Husiler, ABD ve İngiltere'nin operasyonlarına rağmen Kızıldeniz'deki eylemlerini sürdürüyor. ABD savaş uçakları tarafından Hudeyde kenti açıklarında düşürülen füzenin, herhangi bir yaralanma veya maddi hasara yol açmadığı belirtiliyor. 19 Kasım'dan bu yana Husilerin Kızıldeniz'deki eylemleri nedeniyle nakliye operasyonları askıya alınmıştı.

ABD savaş gemisi USS Laboon, Yemen’deki Husiler tarafından hedef alınan bir gemisavar seyir füzesinin düşürüldüğünü duyurdu. Husiler, ABD ve İngiltere’nin operasyonlarına rağmen Kızıldeniz’deki eylemlerine devam ediyor. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan açıklamada, Husilerin kontrolündeki bölgeden Kızıldeniz’in güneyinde bulunan USS Laboon’a yönelik bir gemisavar seyir füzesinin atıldığı belirtildi. Ancak ABD savaş uçakları tarafından Hudeyde kenti açıklarında düşürüldüğü bildirildi. Neyse ki, herhangi bir yaralanma veya maddi hasar yaşanmadı. Husiler, Gazze’deki saldırılar sona erene kadar İsrail’e gitmekte olan gemilere yönelik saldırılarını sürdüreceğini açıklamıştı. Bu nedenle, Husilerin Kızıldeniz’deki eylemleri nakliye yollarının bazılarının askıya alınmasına sebep oldu. Geçtiğimiz hafta ABD ve İngiltere, Yemen’deki Husilere ait noktalara hava ve deniz saldırıları gerçekleştirmişti.

MİT’in Irak/Metina alanında gerçekleştirdiği operasyonla, örgütün Türkiye’ye yönelik faaliyetlerinin yönetildiği Kuzey Sevk ve İdare Karargahı YJA-Star sözde Sorumlusu Peyman Bagok kod Hülya Mercen etkisiz hale getirildi

Sıradaki haber:

MİT’in Irak/Metina alanında gerçekleştirdiği operasyonla, örgütün Türkiye’ye yönelik faaliyetlerinin yönetildiği Kuzey Sevk ve İdare Karargahı YJA-Star sözde Sorumlusu Peyman Bagok kod Hülya Mercen etkisiz hale getirildi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.