h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • ABD, Husi bir gemi savar füzesini daha hedef aldığını duyurdu

ABD, Husi bir gemi savar füzesini daha hedef aldığını duyurdu

ABD ordusu, Husilere ait 3 gemisavar füzesini imha ettikten sonra başka bir füzeyi daha vurdu. CENTCOM tarafından yapılan açıklamaya göre, ABD kuvvetleri saldırı düzenledi ve füze imha edildi. Bu eylem, Aden Körfezi'ndeki gemilere yönelik saldırıları önlemek ve uluslararası suları güvence altına almak amacıyla gerçekleştirildi.

ABD ordusu, Yemen’deki İran destekli Husilere yönelik saldırılarına devam ediyor. Bugün yapılan açıklamada, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından Husilere ait 3 gemisavar füzesinin başarılı bir şekilde imha edildiği duyuruldu. Ancak bu açıklamadan sadece birkaç saat sonra, yeni bir açıklama daha geldi. CENTCOM, başka bir Husi gemisavar füzesinin daha vurulduğunu bildirdi.

Açıklamada, “Seyrüsefer özgürlüğünün korunması ve gemilere yönelik saldırıların önlenmesi amacıyla sürdürülen çabalar kapsamında, yerel saatle 04.00 sularında ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı tarafından Aden Körfezi’ne yöneltilen ve fırlatılmaya hazırlanan bir Husi gemisavar füzesine karşı müdahalede bulunuldu. ABD kuvvetleri, füzenin bölgedeki ticari gemiler ve ABD Donanması gemileri için bir tehdit oluşturduğunu tespit etti ve meşru müdafaa hakkı çerçevesinde füzeyi vurarak etkisiz hale getirdi. Bu eylem, uluslararası suları ABD Donanması ve ticaret gemileri için daha güvenli bir haline getirecek” denildi.

ABD ordusunun Husilere yönelik saldırılarına devam etmesi, güvenlik açısından önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir. İran destekli Husilerin sahip olduğu gemisavar füzeleri, bölgedeki ticari gemilere ve ABD Donanması’na ciddi bir tehdit oluşturmaktadır. ABD’nin bu müdahaleleri sayesinde, uluslararası sularda seyrüsefer özgürlüğü daha güvenli bir hâle getirilecektir.

Düzce’de pompalı tüfekle saldırıya uğrayan bir kişi yaralandı

Sıradaki haber:

Düzce’de pompalı tüfekle saldırıya uğrayan bir kişi yaralandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.