h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Abalı Kayak Merkezi, kayak tutkunlarının büyük ilgisini çekiyor.

Abalı Kayak Merkezi, kayak tutkunlarının büyük ilgisini çekiyor.

Van'ın Abalı Kayak Merkezi, etkili yağışların ardından sezonu açtı. Kar kalınlığının yeterli olduğu merkeze gelen kayak tutkunları, telesiyej hattıyla zirveye çıkarak muhteşem manzaralı pistlerde kayak yapıyor. Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Yalçın Özdemir, kayak sporuna yoğun talep olduğunu belirterek velilere çocuklarını bu tesise getirmelerini söyledi. Karne hediyesi olarak gelen aileler ise güzel vakit geçirerek tatilin keyfini çıkarıyor. Van'da kayak sporuna olan ilginin arttığı ve bu alanda başarılı sporcular yetiştirildiği ifade edildi.

Van’da etkili olan yağışlar sonrasında açılan Abalı Kayak Merkezi, yarıyıl tatilinde kayak tutkunlarının yoğun ilgisini çekiyor. Kar kalınlığının yeterli seviyeye ulaştığı merkeze gelen ziyaretçiler, telesiyej hattını kullanarak kolaylıkla zirveye ulaşabiliyor ve Süphan Dağı, Van Gölü ve Akdamar Adası manzarası eşliğinde kayak yapmanın keyfini sürebiliyor. Farklı kategorilerdeki pistleri sayesinde, hem acemi hem de profesyonel kayakçılara kayak ve snowboard yapma imkanı sunan Abalı Kayak Merkezi, hem kar kalitesi hem de pist uzunluğuyla tercih edilen bir kayak merkezi olarak dikkat çekiyor.

Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Yalçın Özdemir, Van’da kayak kültürünün hızla geliştiğine dikkat çekerek, tesisi kullanmaya başlayan vatandaşlara hizmet verdiklerini belirtti. Özdemir, özellikle sömestr tatilinde velilere çocuklarını bu tesise getirerek eğitim almalarını önerdi.

Geçen ay yaşanan kar yağışının az olması nedeniyle Van’da kayak yapan sporcuları Hakkari’ye kampa göndermek zorunda kaldıklarını ifade eden Özdemir, kampa katılan çocukların alp disiplini yarışmalarında başarılı olmalarının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Çocuklarının kayak sporunu sevdiklerini ve iyi bir teknik ekibe sahip olduklarını vurgulayan Özdemir, Van’ın kayak için uygun bir alt yapıya sahip olduğunu ve kırsal kesimlerden gelecek daha fazla milli sporcu yetiştirmeyi umduklarını belirtti.

Kayak yapmaya gelen aileler ise hafta sonu tatili ve okulların tatil olması nedeniyle Abalı Kayak Merkezi’ni tercih ettiklerini ifade etti. Tatillerini kızak kayarak geçirdiklerini belirten çocuklar ise Abalı Kayak Merkezi’nde güzel vakit geçirdiklerini söyledi.

Elektrik direğinden düşen işçi, hayatını kaybettiği korkunç olayın ardından yaşamını yitirdi.

Sıradaki haber:

Elektrik direğinden düşen işçi, hayatını kaybettiği korkunç olayın ardından yaşamını yitirdi.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.