h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • 56 Yaşındaki Kadın Üniversiteye Girdi ve Hemşirelik Kariyerini Hedefliyor

56 Yaşındaki Kadın Üniversiteye Girdi ve Hemşirelik Kariyerini Hedefliyor

56 yaşındaki Sare Çetin, Sakarya'da liseyi açıktan okuyarak üniversite sınavında sağlık bilimleri fakültesini kazandı. Hemşirelik hayalini gerçekleştiren Çetin, okumada yaş sınırının olmadığını kanıtladı. İmkansızlıklar sebebiyle okuyamayan Çetin, şimdi hemşire olmak için çabalıyor. Kendinden yaşça küçük sınıf arkadaşlarından notlar aldığını belirten Çetin, tepkilerle karşılaştığını söyledi. Çocukları da sağlık alanında olan Çetin, hedefinin bir sağlık evi açmak olduğunu ifade etti. İstanbul'da bırakılan Çetin, rüyalarında hep kendini hemşire olarak gördüğünü, şimdi gerçek olduğunu belirtti.

Sare Çetin, yaşının engel teşkil etmediğini bir kez daha kanıtladı. 56 yaşındaki Çetin, Akyazı ilçesinde bulunan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde hemşirelik okuyor. Hayallerini gerçeğe dönüştürmek için uğraşan Çetin, okumada yaş sınırı olmadığını gösteriyor.

Çocukluk yıllarında okuma fırsatı olmadığı için üniversiteye gidemeyen Çetin, liseyi açıktan bitirdikten sonra üniversite sınavlarına girerek hemşirelik bölümünü kazandı. Kendinden küçük sınıf arkadaşları ile birlikte derslere giden Çetin, samimi bir ortamda karşılandığını ve onlardan ders notları aldığını belirtti.

Ancak, komşular ve akrabalarının tepkisini de alan Çetin, “Bu yaşta okuduğum için bana çok tepki geldi. Ama ben onlara, evimin hemşiresi olmak istediğimi söyledim. Çocuklarım sağlık alanında olduğu için bir sağlık evi açmayı hedefliyorum” şeklinde konuştu.

Çetin, geçmişte yaşadığı imkansızlıklar yüzünden okuma fırsatını kaybettiğini ancak şimdi hayallerini gerçekleştirebildiği için mutlu olduğunu ifade etti. “Rüyalarımda hep kendimi hemşire olarak görüyordum, şimdi ise gerçek oldu” diyen Çetin, hayallerine adım adım yaklaşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Bursa’da Camilerde Şehitler İçin Dua Edildi

Sıradaki haber:

Bursa’da Camilerde Şehitler İçin Dua Edildi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.