h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Balina kusmuğundan yapılan tespih 25 bin liraya satılıyor

Balina kusmuğundan yapılan tespih 25 bin liraya satılıyor

Bursa'da tarihi Ulucami yanında tespihçilik yapan Gökhan Yılmaz'ın dükkanına ünlüler akın ediyor. Balina kusmuğundan yapılan nadir tespihlerin yanı sıra Osmanlı dönemi İskender Efendi'nin yaptığı 120 yıllık tespihler de büyük ilgi görüyor. Ünlü sanatçılar ve koleksiyonerler tarafından tercih edilen tespihler 35 bin dolara kadar satışa sunuluyor. Yılmaz, kış aylarında Uludağ'a giden ünlülerin kendisini ziyaret ettiğini ve balina kusmuğundan yapılan tespihlerin ise gözde olduğunu belirtiyor.

Bursa’da faaliyet gösteren ve 25 yıldır tarihi Ulucami’nin yanında tespih satışı yapan Gökhan Yılmaz, ünlülerin dikkatini çekiyor. 120 yıllık servet değerindeki tespihlerin yanı sıra balina kusmuğundan yapılan tespihler de 25 bin liradan satışa sunuluyor.

Bursa’da tarihi Ulucami yakınında bulunan dükkanda 25 yıldan beri tespih satışı yapan Gökhan Yılmaz’a birçok ünlü tespih almak için akın ediyor. Balina kusmuğu ile yapılan tespih türü olan “Misk-i Amber” adıyla bilinen bu ürün, oldukça nadir bulunan doğal bir madde olan balina kusmuğundan yapılmaktadır. Kokusu oldukça hoş olan bu tespihler, dayanıklı yapısıyla da dikkat çekiyor. “Misk-i Amber” adını taşıyan tespihler, boyutlarına göre 6 bin liradan başlayarak 25 bin liraya kadar çıkabiliyor.

Dünyanın farklı bölgelerinden getirilen değerli taşlardan yapılan binlerce çeşidi bulunan tespihleri satan ustanın en değerli ürünleri, Osmanlı dönemi ustalarından İskender Efendi tarafından yapılan tespihlerdir. Bu tespihler, Osmanlı döneminde önemli tespih ustalarından olan İskender Efendi tarafından 120 yıl önce yapılmıştır ve 35 bin dolara satılmaktadır.

Sanatçılar ve koleksiyonerlerin de ilgisini çeken 35 bin dolar değerindeki tespihler hakkında konuşan Gökhan Yılmaz, “İskender Efendi tespihleri, 60-70 yıl önce yapılmış özel ve nadir parçalardır. Özellikle koleksiyonerler tarafından tercih edilen bu tespihler, son derece nadir bulunan parçalardır. 3 bin dolardan başlayan fiyatları, yıl ve işçilik gibi faktörlere bağlı olarak 35 bin dolara kadar çıkmaktadır. İş insanları, sanatçılar, siyasetçiler ve iyi bir ekonomik duruma sahip kişiler bu tespihleri tercih etmektedirler” dedi.

Genellikle kış aylarında Uludağ’a giden ünlülerin dönüşlerinde kendisini ziyaret ettiğini belirten Yılmaz, “Sanatçılar, sporcular ve siyasetçileri tespih satışı yapıyoruz. Kimisi bizzat kendisi geliyor, kimisi ise Bursa’daki tanıdıkları aracılığıyla tespih alıyor. Kenan İmirzalioğlu, Emin Gürsoy, Murat Övüç, Demet Akalın, Yaşar Alptekin gibi birçok ünlü isim benden tespih alıyor. Ünlüler genellikle kışın Uludağ’a sık sık geliyorlar ve bu zamanlarda da bizi ziyaret ediyorlar” şeklinde konuştu.

Balina kusmuğundan yapılan tespihlerin ise dikkat çektiğini ifade eden Yılmaz, “Yurtdışından getirdiğimiz ürünler arasında balina kusmuğundan yapılan tespihler de bulunmaktadır. Boyutlarına ve işçiliğine göre fiyatları 6 bin liradan başlayarak 25 bin liraya kadar çıkabiliyor” dedi.

Samsun’da esrar ticareti yapan 2 kişi gözaltına alındı

Sıradaki haber:

Samsun’da esrar ticareti yapan 2 kişi gözaltına alındı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.