h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • PKK’lılar, düğün günü köy basıp evin damından soba borusuna el bombası atarak 8 kişiyi katletti

PKK’lılar, düğün günü köy basıp evin damından soba borusuna el bombası atarak 8 kişiyi katletti

37 yıl önce Şırnak'ın Uludere ilçesinde gerçekleşen terör saldırısında, düğün akşamı bir ailenin evine saldıran PKK'lılar, soba borusuna el bombası attı ve aynı aileden 8 kişiyi öldürdü. Olayda 11 yaşında yaralı olarak kurtulan İbrahim Yakut, yaşadıklarını anlattı. Şimdi, Yakut ve ailesi, devletten gereken yardımı bekliyor.

“Şırnak’ın Uludere ilçesinde yaşanan acı bir olay, 37 yıl öncesine dayanıyor. Bir düğün gününde köye saldıran PKK militanları, aynı aileden 8 kişiyi öldürdü. Bu korkunç saldırıda yaralanan ve o anları hatırlayan İbrahim Yakut, yaşadıklarını anlattı.

22 Ocak 1987 tarihinde Uludere’nin Ortabağ köyünde, terör örgütü PKK mensupları düğün akşamı köye saldırdı. Evlerini taradıktan sonra teröristler, evin damına çıkarak soba borusundan el bombası attı. Bu saldırıda İbrahim Yakut’un baba, anne, 3 kardeş ve amcası yaşamını yitirdi. Sadece 11 yaşında olan İbrahim Yakut ise yaralı olarak kurtuldu. Olayı haber alan yakınları, yardıma gitmek için köye gidince teröristlerin hedefi oldu. Bu çatışmada 6 kişi de yaralandı.

37 yıl önce yaşanan bu trajik olayda, İbrahim Yakut o gece düğünde olduklarını ve gece karanlığında teröristlerin evlerini basıp evin damından el bombası attığını anlattı. Odada bulunan babası, annesi, kardeşleri ve amcasının hepsinin hayatını kaybettiğini belirtti. Kendisi ve yeğeni ise yaralanarak hayatta kaldıklarını söyleyen Yakut, “O zaman 11 yaşındaydım, yeğenim 2 yaşındaydı. Köylüler ve karakoldan gelen askerler başka odada bulunuyordu. Önde giden iki korucu ailemizdendi ve onlar da şehit oldu. Teröristler odaya da bomba düzeneği yerleştirdi. Bu saldırıda toplamda 6 kişi yaralandı. Şimdi 1987’den bu yana 37 yıl geçti. Her yıl dönümü geldiğinde, mezarlık evimize çok yakın olduğu için yaşanan olay gözümün önünden geçiyor. Devletimiz bize sahip çıktı, ancak maalesef kadrolardan yeterli destek göremedik. Yetkililere sesleniyorum, bize yardımcı olmalarını bekliyoruz” dedi.

Nimet Yakut ise, dedesi, amcası, ninesi ve diğer sevdiklerini çok özlediklerini söyleyerek duygularını ifade etti.”

Jandarma ekipleri silah kaçakçılığına yönelik operasyon düzenledi, 2 kişi tutuklandı.

Sıradaki haber:

Jandarma ekipleri silah kaçakçılığına yönelik operasyon düzenledi, 2 kişi tutuklandı.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.