h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Bakan Yerlikaya’dan hutbe tartışmasıyla ilgili açıklama: “Gündeme getirilen iddialarla ilgili inceleme başlatıldı”

Bakan Yerlikaya’dan hutbe tartışmasıyla ilgili açıklama: “Gündeme getirilen iddialarla ilgili inceleme başlatıldı”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, cami imamının cuma hutbesinde şehitlerle ilgili bölümü okumaması üzerine yaşanan olayla ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, Diyarbakır-Kulp Kaymakamı Burak Akeller'in imamı hatırlatarak tam metni okumasını sağladığını belirtti. Olayın ardından yapılan iddialarla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldı. Bakanlığın incelemesinin sonuçlanmasını beklemeden yapılan yorumlar ve eleştirilerin maksatlı olduğu vurgulandı. Bakanlık konuyu yakından takip ediyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, cuma hutbesinde şehitlere atfedilen bölümü okumayan cami imamı ile kaymakam arasında yaşanan olayın ardından ortaya atılan iddiaların incelendiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Diyarbakır-Kulp Kaymakamı Burak Akeller, cuma hutbesinde ‘şehitlerimiz hakkındaki bölümü okumayan’ cami imamını hatırlatarak Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gönderdiği metni tam olarak okumasını sağlamıştır. Olayın ardından ortaya atılan iddialarla ilgili olarak Bakanlığımız tarafından inceleme başlatılmıştır. İncelemenin sonuçlanmadan yapılan sosyal medya yorumları ve eleştirilerin maksatlı olduğunu önemle belirtmek isterim. Konuyu yakından takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Filistinli grup, Paris’ten Avrupa Konseyi’ne yürüyüş başlattı: İşte detaylar!

Sıradaki haber:

Filistinli grup, Paris’ten Avrupa Konseyi’ne yürüyüş başlattı: İşte detaylar!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.