h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • ’Kafkasların Kraliçesi’ tırıyla uluslararası yollarda direksiyon sallıyor

’Kafkasların Kraliçesi’ tırıyla uluslararası yollarda direksiyon sallıyor

Artvin’den Kafkas ülkelerine yük taşıyan 'Kafkasların Kraliçesi' olarak bilinen tır şoförü Esra Yılmaz, tırın içini oyuncaklar, makyaj malzemeleri ve çeşitli aksesuarlarla süsleyerek evine dönüştürüyor. Kendi tırını almak ve Asya ve Avrupa kıtasında tır yolculuğu yapmak isteyen Yılmaz, tır sürücüleriyle ilgili yanlış algı olduğunu belirtiyor ve bu mesleğe kadınların da katılmasını teşvik ediyor.

Kafkas Ülkelerine Yük Taşıyan Tır Şoförü Kadın Esra Yılmaz’ın Olağanüstü Hikayesi

32 yaşındaki Esra Yılmaz, Artvin’in Kemalpaşa ilçesinde yaşayan ve “Kafkasların Kraliçesi” olarak tanınan bir tır şoförüdür. Hem oyuncaklarla süslediği tır şoför mahallinde hem de uluslararası yollarda tek başına direksiyon sallayarak çalışmaktadır.

Esra Yılmaz, arabaları kullanmak ve gezmek gibi iki büyük tutkusunu birleştirmek için tır şoförlüğü mesleğini seçti. Kocaeli’deki özel bir limanda aldığı eğitimlerin ardından tır kullanmaya başladı ve şu anda dört yıldır ülke genelinde ve Kafkas ülkelerinde yük taşımacılığı yapmaktadır. Tırın kabinini oyuncaklar ve makyaj malzemeleriyle süsleyen Yılmaz, yolculuklarının bir çoğunu tek başına gerçekleştirmektedir. Molalarda makyaj yapmayı ihmal etmeyen Yılmaz, tırın içinde kitap okuyarak, yemek yiyerek ve geceleri uyumaktadır.

Esra Yılmaz, “En büyük tutkularımı para kazanarak yapıyorum” diyor. “Burada benim evim, iş yerim, yatak odam. Tutkunu olduğum iki şeyi birleştirmem gerekiyordu: dünyayı gezmek ve araba kullanmak. Tır şoförü olmamın sebeplerinden biri de bu. Kocaeli’deki özel bir limanda eğitim aldıktan sonra uluslararası yollarda direksiyon sallamaya başladım. Şimdi dört yıldır tır kullanıyorum. Bu sayede dünyayı geziyorum, araba kullanıyorum ve para kazanıyorum. Gezme hedefim, kendime ait bir tır alıp Asya ve Avrupa kıtalarında yolculuk yapmak” şeklinde konuşuyor.

Kadın tır şoförü olarak binlerce erkek meslektaşının arasında yer alan Yılmaz, tır kullanmanın kendisini hiç zorlamadığını belirtiyor. Son derece pozitif bir yaklaşım sergileyen erkek meslektaşları tarafından desteklenen Yılmaz, “Şu ana kadar herhangi bir sözlü veya fiziksel tacize maruz kalmadım. Tır şoförlerinin yanlış bir algısı var. Beni kardeşleri gibi, çocukları gibi kabul ediyorlar. Sokakta karşılaştığım tepkiler son derece olumlu. Alkışlayanlar, bravo diyenler ve ıslık çalanlar gibi güzel tepkiler alıyorum, bu da beni daha da motive ediyor. Son yıllarda kadın tır şoförü sayısının artması beni mutlu ediyor. Sektörümüzde kesinlikle daha fazla kadının olması gerekiyor. Hatta bazen ‘Bu işi neden erkeklere kaptırdık?’ diye kendimi sorguluyorum. Mesleğimi seviyorum” diyor.

Esra Yılmaz’ın olağanüstü hikayesi, tır sürücülerinin yanlış algısını kırmakta ve kadınların bu sektörde de başarılı olabileceklerini göstermektedir. Yılmaz’ın azimli ve cesur tutumu, birçok kişiye ilham kaynağı olmaktadır.

Korsan taşımacılık Manisa’da sona eriyor

Sıradaki haber:

Korsan taşımacılık Manisa’da sona eriyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.