h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Esenyurt’ta bir evde çıkan yangın 4 yaşındaki çocuğun dikkatiyle annesi ve 8 evcil hayvan kurtuldu

Esenyurt’ta bir evde çıkan yangın 4 yaşındaki çocuğun dikkatiyle annesi ve 8 evcil hayvan kurtuldu

Esenyurt'ta çıkan yangında 8 evcil hayvan kurtarıldı, ancak 1 kedi ve 4 kuş hayatını kaybetti. Yangın, 5 katlı bir binanın 2. katında meydana geldi. Yangını fark eden 4 yaşındaki çocuk, anne ve kendini dışarı atarken evcil hayvanlar içeride kaldı. İtfaiye ekipleri ve sağlık görevlilerinin müdahalesiyle dumandan etkilenen 7 kedi ve 1 köpek kurtarıldı, ancak 1 kedi ve 4 kuş kurtarılamadı. Yangın sonrası evcil hayvanlar veterinere götürüldü.

Esenyurt’ta Mahsur Kalan Evcil Hayvanları Kurtarmak İçin Genç Bir Çocuğun Kahramanlığı [Özgün Haber]

Esenyurt’un Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde bulunan 5 katlı bir binanın 2. katında bilinmeyen bir sebeple çıkan yangın, dikkatli bir 4 yaşındaki çocuk sayesinde fark edildi. Yangın sırasında evin içerisinde mahsur kalan 8 evcil hayvan, ekipler tarafından kurtarıldı. Ne yazık ki, dumandan etkilenen 1 kedi ve 4 kuş kurtarılamadı.

Dün saat 17.00 civarında meydana gelen olayda, evin mutfak kısmında işleriyle meşgul olan Serpil Dedeman’ın 4 yaşındaki oğlu Rüzgar, panikle annesinin yanına gelerek yangını haber verdi. Yoğun dumanlar tarafından kaplanan evde paniğe kapılan anne, çocuğunu da yanına alarak dışarıya çıktı. İtfaiyeye haber verildikten sonra olay yerine gelen ekiplere, ev içerisinde mahsur kalan 8 kedi, 1 köpek ve 4 kuşun durumu bildirildi. İtfaiye ekipleri yangın söndürme çalışmalarının yanı sıra evcil hayvanları kurtarmak amacıyla harekete geçti. Olay yerinde hazır bekleyen 112 sağlık ekiplerinin de yardımıyla dumandan etkilenen 7 kedi ve 1 köpek başarılı bir şekilde kurtarıldı. Ancak dumandan zehirlenen 1 kedi ve 4 kuş, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. İlk müdahalenin ardından dumandan etkilenen evcil hayvanlar belediye ekipleri tarafından veterinere götürülerek tedavi altına alındı.

Olay anını anlatan Serpil Dedeman, “Çocuğum panikle yanıma geldi. Arkamdan simsiyah dumanlar yükseliyordu. İçeri girdiğimde her yer tamamen siyah olmuştu. Koltuk yandı. Kendim bir şeyler yapmaya çalıştım ama başarılı olamadım. Panikle çocuğumu yanıma alarak dışarıya çıktım. Hayvanlarım içeride kalmıştı ve çocuğun şokundan dolayı onlarla iletişim kuramadım. Köpeğimi de kurtarmaya çalıştım ancak duman içerisinde kalarak çıkaramadım. Panikle kendimi dışarı attım. 8 kedim ve bir köpeğim vardı. Sanırım bir tanesi maalesef hayatını kaybetti. Veterinere götürüldüler. Ambulansta gerekli müdahaleler yapıldı ve oksijen verdiler. Şu anda 7 tanesi iyi durumda ancak bir tanesi maalesef öldü” dedi.

[Title:] Esenyurt’ta Mahsur Kalan Hayvanları Kurtarmak İçin Bir Çocuğun Cesareti!

Yaya geçidine uymayan bir yayaya motosiklet çarptı

Sıradaki haber:

Yaya geçidine uymayan bir yayaya motosiklet çarptı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.