h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • 5 yılda Hani’nin çevresi nasıl değişti?

5 yılda Hani’nin çevresi nasıl değişti?

Diyarbakır'ın AK Partili Hani İlçe Belediye Başkanı İbrahim Lale, yaklaşık 5 yıllık görev süresince toplam 50 projenin hayata geçirildiğini belirtti. Lale, ilçeye doğalgaz, modern iş yerleri, otogar, yüzme havuzu, atık su tesisleri ve millet bahçesi gibi projelerin kazandırıldığını söyledi. Ayrıca, tarımsal sulama için kanallar, kadın merkezi, spor salonları ve deprem yardımları gibi hizmetler de gerçekleştirildi. Başkan Lale, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda halka hizmet etmeye çalıştıklarını vurguladı. Tarihi yapıların da restore edilerek gelecek kuşaklara aktarıldığı belirtildi.

Diyarbakır Hani İlçe Belediye Başkanı İbrahim Lale, görev süresi boyunca 50 projeyi hayata geçirdiklerini ve hizmet seferberliğiyle insanların gönül bağını yeniden inşa ettiklerini belirtti. Lale, başarılı belediyecilik anlayışlarıyla ilçeye hizmet verdiklerini ve vatandaşların memnuniyetini sağladıklarını vurguladı.

AK Parti’nin seçimlerde yüzde 42.98 oy alarak Hani Belediye Başkanlığı görevine seçilen Lale, 5 yıllık süre içinde sosyal belediyecilik, hizmet belediyeciliği ve gönül belediyeciliği alanında önemli bir ilerleme kaydettiklerini belirtti. Başkan Lale, “Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana, Hani halkının yaşadığı güçlü değişimi benimsedik. Öncelikle hizmet götürdük ve sonra da gönüllerine dokunduk. Sosyal, hizmet ve gönül belediyeciliği konusunda önemli bir noktaya geldik. Halka hizmet için belediyenin tüm birimlerini seferber ettik” dedi.

Lale, 50 önemli projeyi hayata geçirdiklerini söyleyerek, ilçenin doğalgazla tanıştırıldığını, çarşı merkezindeki iş yerlerinin modernleştirildiğini, yeni otogar, canlı hayvan borsası, yüzme havuzu, atık su tesisleri gibi projelerin tamamlandığını açıkladı. Tarımsal sulama kanalları, kadın merkezi, gençlik ve kültür kompleksi, spor salonları, stadyum, halı sahalar, ücretsiz otobüs ulaşımı, sosyal yardımlar ve altyapı çalışmaları gibi birçok hizmetin başarıyla gerçekleştirildiğini belirten Başkan Lale, “Hedeflerimizden biri olan Elazığ’ın Arıcak ilçesi Üçocak beldesi karayolunu inşa ettik. 9 kilometrelik yolun asfaltını döktük ve sarı çizgileri çektik. Ayrıca birçok yerleşim yoluyla bağlantı yollarını yenileyerek hayalleri gerçeğe dönüştürdük” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediyelerin sadece hizmet yapması gerektiği talimatı üzerine hareket ettiklerini vurgulayan Lale, hiçbir ayrım yapmadan tüm vatandaşlara hizmet etmek için gayret ettiklerini söyledi. Başkan Lale, “Milletimize efendi olmaktansa hizmetkar olmayı hedefliyoruz. Rabbim, bu yolda bizi mahcup etmesin” ifadelerini kullandı.

Hani’nin tarihi değerine de dikkat çeken Lale, Ayn-ı Kebir Suyu, Aynkeris Suyu, Hatuniye Medresesi, Pir Aziz Türbesi, Şeyh Ahmed Efendi Türbesi ve Koki Çayı Mesiresi gibi önemli yapıları restore ederek gelecek nesillere aktardıklarını belirtti. Projelerin hayata geçirilmesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliği, ilgili bakanlıkların ve Diyarbakır Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi’nin desteğinin büyük öneme sahip olduğunu dile getiren Lale, her bir projelerine olumlu bir yaklaşım gösterdiklerini ve katkılarından dolayı teşekkür etti.

Milli Savunma Bakanlığı, 9 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu

Sıradaki haber:

Milli Savunma Bakanlığı, 9 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.