h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • 45 göçmen İzmir açıklarında kurtarılırken, 185 düzensiz göçmen yakalandı

45 göçmen İzmir açıklarında kurtarılırken, 185 düzensiz göçmen yakalandı

İzmir’in Seferihisar, Menderes ve Çeşme ilçesi açıklarında düzensiz göçmen kaçakçılığı operasyonları gerçekleştirildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan operasyonlarda 115 göçmen yakalanırken, Urla ilçesi açıklarında bir lastik botun motor arızası nedeniyle sürüklendiği bilgisi üzerine 45 göçmen kurtarıldı. Kurtarılan göçmenler, sağlık kontrolleri ve işlemlerin ardından geri gönderme merkezine sevk edildi.

İzmir’in Seferihisar, Menderes ve Çeşme ilçeleri açıklarında yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen 115 düzensiz göçmen yakalandı. Ayrıca Urla ilçesi açıklarında motor arızası yaşayan bir lastik bot içerisindeki 45 göçmen kurtarıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, 12 Ocak tarihinde yapılan bir istihbarat sonucunda Seferihisar, Menderes ve Çeşme ilçeleri açıklarında düzensiz göçmen taşıyan 3 ayrı lastik bot tespit etti. Sahil Güvenlik botları tarafından yapılan operasyonlarla içerisindeki düzensiz göçmenler yakalanarak durduruldu. Aynı gün içinde Urla ilçesi açıklarında ise bir lastik botun motor arızası yaşadığı ve içerisindeki göçmenlerin yardım talebinde bulunduğu bilgisi alındı. Gönderilen Sahil Güvenlik Botu (KB-22) tarafından 45 göçmen kurtarıldı.

Kurtarılan göçmenler sağlık kontrollerinden geçirildi ve ardından İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezine sevk edildi. Bu operasyonlarla yasa dışı göç faaliyetlerine yönelik bir set daha atılmış oldu.

Torba satıcısı motokurye kılığına giren şahıs polis tarafından yakalandı

Sıradaki haber:

Torba satıcısı motokurye kılığına giren şahıs polis tarafından yakalandı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.