h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • 3 yaşındaki Lina Nazlı’nın katil zanlılarının tutukluluk durumu devam edecek!

3 yaşındaki Lina Nazlı’nın katil zanlılarının tutukluluk durumu devam edecek!

Gaziantep'te darp edilerek öldürülen 3 yaşındaki Lina Nazlı Erbay'ın katil zanlıları, SEGBİS ile dördüncü kez hakim karşısına çıktı. Cumhuriyet Savcısı, tutukluluk hallerinin devamını ve eksik evrakların giderilmesini talep etti. Duruşma 21 Mart'a ertelendi. Gaziantep polisi, kayıp olan Lina'nın cesedini derin dondurucuda bulmuştu. Tutuklu sanıkların davası devam ediyor. Sanık avukatı, suç vasfında değişme olabileceğini savundu. Mahkeme, tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı.

Gaziantep’te darp edilerek öldürülen ve cesedi derin dondurucuda bulunan 3 yaşındaki Lina Nazlı Erbay’ın katil zanlıları, 4. kez SEGBİS ile hakim karşısına çıktı. Cumhuriyet Savcısı, tutukluluk hallerinin devamını ve eksik evrakların tamamlanmasını talep etti. Duruşma 21 Mart’a ertelendi.

Gaziantep’teki bir televizyon programına katılan Melissa İlhan, kayıp 2 çocuğu için yardım talep etti. Gaziantep polisi, ailenin verdiği bilgiler üzerine harekete geçerek bir iş yerinde arama yaptı ve kaybolan 3 yaşındaki Lina Nazlı Erbay’ın cesedini derin dondurucuda buldu. 2 tutuklu sanığın yargılandığı davada 4. duruşma Gaziantep 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tutuklu sanıklar Mehmet Aksu ve Muhabbet Toz, duruşmaya SEGBİS ile katıldı. Duruşma salonunda, baba Abdurrahman Erbay, babaanne Sevim Erbay, hala Gamze Doğan, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM), Gaziantep Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü avukatı, anne Melissa İlhan’ın avukatı Mustafa Murat Gül, sanık Mehmet Aksu’nun avukatı Türker Ürkmez, sanık Muhabbet Toz’un avukatı Yakup Koca ve diğer yakınları hazır bulundu.

Sanık Mehmet Aksu’nun avukatı Türker Ürkmez, savunmasında, “Müvekkili bizzat takip ettik. Suçun niteliğinin müvekkil lehine değişme ihtimali vardır. Müvekkilin delilleri karartma ya da gizleme eylemi mevcut değildir. Müvekkilin tahliyesini talep ediyoruz” dedi. Cumhuriyet Savcısı ise “Dosyada delillerin henüz tam olarak toplanmamış olması, sanıkların üzerlerine atılı suçun niteliği, suçu işlediğine dair güçlü şüphelerin bulunması nedeniyle tutukluluk hallerinin devam etmesi ve eksik hususların tamamlanması talep edilir” şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, ara kararını açıklayarak duruşmayı 21 Mart’a erteledi ve sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Baraj gölünde kayıp olan kişi cansız bedeniyle bulundu

Sıradaki haber:

Baraj gölünde kayıp olan kişi cansız bedeniyle bulundu

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.