h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • 20 Bin Lira Değerindeki Unutulan Para, Dolmuştan İnsanüstü Bir Hızla Sahibine Ulaştı

20 Bin Lira Değerindeki Unutulan Para, Dolmuştan İnsanüstü Bir Hızla Sahibine Ulaştı

Ordu'da bir yolcu dolmuşta unuttuğu 20 bin lirayı şoför ve diğer yolcunun yardımıyla kısa sürede geri aldı. Tülay Kahveci, dolmuştan indikten sonra yanındaki poşetinin içindeki parayı kaybettiğini fark etti. Ardından dolmuşa binen A.A. adlı bir kadın boş bir koltukta parayı buldu ve durumu şoföre bildirdi. Kahveci ise diğer bir dolmuşa binerek durumu anlattı ve kısa sürede parasına kavuştu. Ordu Özel Halk Otobüsçüleri ve Minibüsçüleri Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Aşçı, bu tür kayıpların kamera ve araçlar arası sistem sayesinde kısa sürede bulunabildiğini belirtti.

Ordu’da Dolmuşta Unutulan 20 Bin Lira, Sahibine Hızlıca Teslim Edildi

Ordu’da bir dolmuşta unutulan 20 bin lira, yolcu ve şoförlerin hassasiyeti sayesinde kısa sürede sahibine geri verildi. Tülay Kahveci isimli birinin sabah işe gitmek için bindiği dolmuştan indikten hemen sonra yanındaki poşetindeki 20 bin liranın eksik olduğunu fark etti. Kahveci’nin inmesinin ardından bir sonraki durakta dolmuşa binen A.A. adlı bir kadın, boş bir koltukta para dolu poşeti fark etti. A.A, insanlık örneği göstererek durumu hemen şoföre bildirdi. Aynı anda poşetinin yanında olmadığını fark eden ve önüne çıkan ilk dolmuşa binen Tülay Kahveci, paranın kendisine ait olduğunu söyleyerek durumu şoföre aktardı. Böylece dolmuşlar arasında iletişim kurularak sahip bulundu.

20 dakika içinde sahibine teslim edildi

Kısa bir sürede parasına kavuşan Tülay Kahveci’ye emaneti teslim eden Ordu Özel Halk Otobüsçüleri ve Minibüsçüleri Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Aşçı, bu tür kayıpların kısa sürede bulunabilmesinin nedeninin dolmuşlar arası sistem olduğunu belirtti. Aşçı, “Dolmuşlarımız sürekli olarak 24 saat boyunca kamera ile izlenir. Zaten dijital dolmuş kartları sayesinde kimin hangi araca bindiğini görebiliyoruz. Bayan yolcumuzun kaybolan parası, bir sonraki yolcunun hassasiyeti ve dolmuşlar arası sistemimiz sayesinde 20 dakika gibi kısa bir sürede bulundu,” dedi. Yönetim Kurulu Üyesi Engin Yılmaz da dolmuşlarda kayıpların mutlaka yerini bulduğunu belirterek, “Yüzde 100 olmasa bile yüzde 90 kayıplar mutlaka bulunuyor,” şeklinde konuştu.

Zeytinburnu’nda park halindeki araç alev topuna döndü!

Sıradaki haber:

Zeytinburnu’nda park halindeki araç alev topuna döndü!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.