h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • İpucu
  • Modemde Sadece Power Işığı Yanıyor? Modemde Sadece Power Işığı Yanıyorsa Ne Yapılır?

Modemde Sadece Power Işığı Yanıyor? Modemde Sadece Power Işığı Yanıyorsa Ne Yapılır?

Modemde sadece power ışığı yanıyorsa, sorunun kaynağı çeşitli sebeplerden kaynaklanabilir. Yıldırım düşmesi, kötü hava koşulları veya adaptör arızası gibi nedenlerle oluşan bu sorunu gidermek için modemi kapatıp açmak, sıfırlamak veya adaptörü değiştirmek gibi çeşitli yöntemler kullanılabilir. Bu durumda, internet bağlantısının tamamen kesilmesi adaptör sorunlarına işaret edebilir. Sorun devam ederse, müşteri hizmetleriyle iletişime geçmek önerilir.

Modemlerin temel çalışma mantığı, uzaktan bilgisayar kontrolünü mümkün kılmak üzere tasarlanmıştır. İnternet ve bilgisayar arasında iletişimi sağlayan modem, bu cihazlar arasında bir köprü görevi görür. Modemler genellikle harici veya dahili olarak sınıflandırılır. Geniş ağ bağlantıları için gereklidirler ve zaman zaman çeşitli arızalarla karşılaşabilirler. Modemde sadece güç ışığı yanıyorsa ne yapılmalıdır? Modem adaptör arızası nasıl tespit edilir?

Teknolojinin ilerlemesiyle birçok işlem internet tabanlı hale geldiği için, internet bağlantısının kalitesi büyük önem taşır. Yüksek çözünürlükte ve kesintisiz film izlemek, iş yerinde bulut sistemlerindeki belgelere erişim sağlamak için internetin sürekli ve güvenilir olması gerekmektedir.

 

Modemde Sadece Power Işığı Yanıyor Sorunu

Modeminizde yalnızca güç ışığının yanıyor olması, bir arıza olduğunu gösteren bir durumdur. Bu sorun, yıldırım düşmesi, kötü hava koşulları, elektrik kesintisi veya modemin fişinin aniden çekilip tekrar takılması gibi birçok nedenden kaynaklanabilir.

Her durumun farklı bir çözümü olabilir. Bu sorunu gidermenin örnek yolları arasında modemin arkasındaki açma/kapatma düğmesine basıp modemi kapatmak ve bir süre sonra tekrar açmak bulunabilir. Bir başka çözüm yöntemi ise modemi sıfırlamaktır. Bu işlem için bir iğne veya ucu ince bir çubuğa ihtiyaç duyulur. Bu yöntemi uygulamak için iğneyi modemin arka yüzeyindeki sıfırlama deliğine sokup en az 60 saniye boyunca basılı tutmak gerekir.

Bunların yanı sıra, modemin üst kısmındaki Wi-Fi düğmesine yanlışlıkla basmanız durumunda internet bağlantısı kesilebilir. Bu durumu düzeltmek için aynı düğmeye tekrar basmak yeterli olacaktır. Ancak bazı durumlarda sorun, modemin değil güç adaptörünün arızasından kaynaklanıyor olabilir.

 

Modemin Bozuk Olduğu Nasıl Anlaşılır?

İnternet bağlantısının kesilmesindeki nedenlerden biri adaptörle ilgili sorunlar olabilir. Modem power ışığı yanıp sönüyorsa, bu durum genellikle güç adaptörünün arızalı olabileceğine veya güç kablosu ile modemin voltajlarının uyuşmamasına işaret edebilir. Sorunun belirlenmesine yardımcı olan en önemli gösterge, internet bağlantısının tamamen kesilmesidir.

Modemi tekrar çalışır hale getirmek için yapılması gereken tek şey, yeni bir güç adaptörü alarak kullanmaktır. Yeni adaptörle voltaj eşitsizliği sorunu giderilmiş ve internet bağlantısındaki kesintiler ortadan kaldırılmış olacaktır.

Eğer yukarıda belirtilen yöntemler işe yaramazsa, müşteri hizmetleriyle iletişime geçmek önerilir.

Instagram biyografi yazısı nasıl yazılır? Instagram biyografilerini alt alta yazma yöntemi

Sıradaki haber:

Instagram biyografi yazısı nasıl yazılır? Instagram biyografilerini alt alta yazma yöntemi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.