h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • İpucu
  • Kuaför, berber ve güzellik salonlarına ilişkin yeni düzenleme! 1 Ocak’ta beklenen değişiklik, 1 Temmuz’a kadar ertelendi

Kuaför, berber ve güzellik salonlarına ilişkin yeni düzenleme! 1 Ocak’ta beklenen değişiklik, 1 Temmuz’a kadar ertelendi

Kuaför, berber ve güzellik salonları için haftada 1 gün kapanma kararı 1 Ocak 2023’e planlanmıştı ancak İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’in Ticaret Bakanlığı’ndan aldığı bilgilere göre, bu değişiklik 1 Temmuz 2023’e kadar ertelendi. Özgener, “1 Ocak itibarıyla uygulanması planlanan kararın 1 Temmuz 2023’e ertelendiği bilgisini aldım” dedi.

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Ticaret Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler sonucunda, berber, kuaför ve güzellik salonları için öngörülen haftada bir gün tatil uygulamasının 1 Ocak’ta başlaması planlanan tarihin 1 Temmuz 2023’e ertelendiğini açıkladı.

Asgari Ücret Açıklaması

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İZTO’nun çok amaçlı salonunda gerçekleşen meclis toplantısında yaptığı konuşmada, asgari ücretteki artışı çalışanların mali zorluklarını hafifletme amacıyla memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Özgener, çalışanların satın alma gücünü korumanın önemine vurgu yaparak, enflasyonla mücadelenin devam etmesinin kaçınılmaz olduğunu ifade etti ve vergi dilimlerinin enflasyona paralel olarak güncellenmesi gerektiğini belirtti.

Mahmut Özgener, enflasyonun tek haneye indirilmesinin ekonomide birinci öncelik olduğunu vurgulayarak, “Enflasyonda baz etkisiyle önümüzdeki 2 ayda 30 puanlık düşüş olabileceğini öngörüyoruz. Enflasyonun Aralık 2022 sonunda yüzde 70, Ocak 2023 sonunda yüzde 55 seviyesine düşme ihtimali bulunuyor.” şeklinde konuştu.

1 Temmuz’a Ertelendi

Kuaför, berber ve güzellik salonlarının haftada bir gün kapalı kalma kararı 1 Ocak 2023’e planlanmıştı, ancak İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’in Ticaret Bakanlığı’ndan aldığı bilgiye göre, bu değişiklik 1 Temmuz 2023’e kadar ertelendi. Özgener, “1 Ocak itibarıyla uygulanması planlanan kararın 1 Temmuz 2023’e ertelendiği bilgisini aldım” dedi. Ayrıca, asgari ücretteki artışı memnuniyetle karşıladıklarını ve enflasyonun tek haneye indirilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Filenin Sultanları İlkin Aydın ve Elif Şahin, iddialı elbiseleriyle birlikte poz verdiler, göz kamaştırdılar!

Sıradaki haber:

Filenin Sultanları İlkin Aydın ve Elif Şahin, iddialı elbiseleriyle birlikte poz verdiler, göz kamaştırdılar!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.