h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • İpucu
  • Kısaca Ne Demek? Kısaca Kelimesinin Sözlük Anlamı Nedir?

Kısaca Ne Demek? Kısaca Kelimesinin Sözlük Anlamı Nedir?

Türkçe, zengin bir kelime hazinesine sahip olan bir dildir ve günlük konuşma dilinde sıkça kullanılan kelimelerin gerçek anlamları genellikle merak konusudur. Sosyal yaşamda sıkça karşılaştığımız kelimelerden biri de “kısaca”dır. Ancak bu kelimenin Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamı nedir?

“Kısaca” kelimesi, genel olarak bir konuyu veya durumu özetlemek, kısa ve özlü bir şekilde ifade etmek anlamında kullanılır. TDK sözlüğüne göre “kısaca” kelimesinin anlamı da bu şekildedir.

Türkçe, tarihsel süreç içerisinde geniş coğrafyalarda kullanılmış ve birçok kelimeyi bünyesine almıştır. Bu durum, Türk dilinin kullanıcıları arasında iletişimde ortak bir anlamın oluşmasına katkıda bulunmuştur. Ancak her ne kadar kelimelere ortak bir anlam yüklenmiş olsa da, kelimelerin gerçek kökenleri ve kimlikleri hakkında net bilgiye sahip olunmayabilir.

“Kısaca” kelimesi, bir konuyu özetlemek ve kısa bir şekilde ifade etmek amacıyla kullanılan bir kelimedir. Bu kelimenin kökeni ise Türkçe’dir ve yaygın olarak günlük yaşamda kullanılmaktadır.

 

Kısaca Ne Demek ? TDK Sözlük Anlamı Nedir?

“Kısaca” kelimesinin Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğe göre 2 farklı anlamı bulunmaktadır. Bu kelimenin kökeni Türkçe’dir. Kısaca kelimesinin TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

Sıfat: Oldukça kısa, biraz kısa.

Zarf (kısa’ca): Kısa olarak, özetle, hülasa, hülasaten.

Örnek kullanımlar: “Kısaca boylu esmer oğlan koştu.” – Yusuf Atılgan “O hafta çocukluk arkadaşı ile iki defa daha kısaca görüşebildi.” – Osman Cemal Kaygılı

Beyoğlu Posta Kodu Nedir? İstanbul Beyoğlu Ve Mahallelerinin Posta Kodu Kaçtır?

Sıradaki haber:

Beyoğlu Posta Kodu Nedir? İstanbul Beyoğlu Ve Mahallelerinin Posta Kodu Kaçtır?

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.