h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • İpucu
  • Bambaşka Kelimesi Nasıl Yazılır? Bambaşka Ayrı Mı Yazılır Birleşik Mi? TDK’ya Göre Bambaşka Nasıl Yazılır?

Bambaşka Kelimesi Nasıl Yazılır? Bambaşka Ayrı Mı Yazılır Birleşik Mi? TDK’ya Göre Bambaşka Nasıl Yazılır?

"Bambaşka" kelimesi Türk Dil Kurumu'na göre tek bir anlam ifade ettiği için bitişik yazılmalıdır. Türkçe Yazım Kuralları'na uygun olarak "Bambaşka" olarak yazılmalıdır.

Türkçede, farklı türdeki bazı kelimeler, birden fazla kelimenin bir araya gelmesiyle oluşabilir. Bu tür kelimelerin ayrı ya da bitişik yazılması, Türkçe Yazım Kuralları’na göre belirlenir. Bu kurallara uyulduğu sürece yazım yanlışı yapmak mümkün olmaz. Türkçe’nin zengin kelime dağarcığı, birleşik türdeki kelimelerin sıkça yazım yanlışlarına neden olan kelimeler arasında bulunmasına rağmen, dilin bu zenginliği aynı zamanda onun güzelliklerinden biridir.

Dünya üzerindeki en zengin dillerden biri olan Türkçe, yabancı dillerden alınan kelimeleri zaman içinde Türkçeleştirerek dağarcığına katmış, farklı anlamlardaki kelimelerin bir araya gelmesiyle yeni ifadeler ortaya koymuş ve birleşik türdeki kelimelerin türetilmesiyle daha da zenginleşmiştir. Ancak, bu tür kelimelerin yazımında sıkça hatalar yapılmaktadır. Bu hataların önüne geçebilmek için oluşturulan yazım kurallarına riayet edilmemesi, yazım yanlışlarına neden olabilir.

 

Bambaşka Kelimesi Nasıl Yazılır?

“Bambaşka” kelimesi, Türk Dil Kurumu’nun resmi internet sitesinde yer alan Türkçe Sözlük bölümüne göre sadece bir anlama sahip olan bir sıfattır. Bu kelimenin tanımları ve eş anlamlıları, “büsbütün başka”, “farklı”, “apayrı” gibi kelimelerle ifade edilir. Türk Dil Kurumu’na göre “bambaşka” kelimesi, tek bir anlamı ifade ettiği için bitişik yazılmalıdır. Ayrı olarak yazılması ise yazım kurallarına uymadığı anlamına gelir.

 

Bambaşka Ayrı Mı Yazılır Birleşik Mi?

“Bambaşka” kelimesi, Türkçe Yazım Kuralları’na göre bitişik yazılması gereken bir sıfattır. Bu nedenle “Bambaşka” kelimesinin ayrı olarak yazılması yanlış bir kullanımdır. Yazım hatalarını önlemek için Türkçe Yazım Kuralları’na uyulmalı ve “Bambaşka” kelimesi bitişik olarak yazılmalıdır.

Rüyada Hırsız Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Hırsızla Karşılaşmak, Görmek, Dövmek, Yakalamak Nedir?

Sıradaki haber:

Rüyada Hırsız Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Hırsızla Karşılaşmak, Görmek, Dövmek, Yakalamak Nedir?

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.