h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Kelespi Dağı’na olan ilgi artıyor: Doğa severler yüksekliği 3 bin 100 rakama ulaşan dağa tırmandı

Kelespi Dağı’na olan ilgi artıyor: Doğa severler yüksekliği 3 bin 100 rakama ulaşan dağa tırmandı

Vadi Doğa Sporları Kulübü üyeleri, Van'ın Gürpınar ilçesinde bulunan 3 bin 100 rakımlı Kelespi Dağı'na tırmandı. Kelespi Dağı'nda Urartulara ait bir kale ve kaya mezarlarının bulunduğu belirtilirken, kulüp başkanı Ömer Demez, tırmanışın keyifli geçtiğini ve kalenin yanı sıra taş mezarları da gezdiklerini söyledi. Etkinliğe katılanlar da Urartu kalıntılarını ve doğayı görmekten mutluluk duyduklarını ifade etti.

Vadi Doğa Sporları Kulübü üyeleri, Gürpınar ilçesi sınırlarında yer alan 3 bin 100 rakımlı Kelespi Dağı’na tırmandı. Bu etkinlikleriyle Van’ın güzelliklerini tanıtmayı amaçlayan kulüp, her hafta farklı bir etkinlik düzenliyor. Bu hafta ise 15 kişilik bir ekip, Kelespi Dağı’na tırmanmak üzere harekete geçti.

Kelespi Dağı, Gürpınar ilçesi Kırkgeçit mevkisinde bulunuyor ve ana zirvesi 3 bin 100 rakıma sahip. Bu dağda Urartulara ait kale ve kaya mezarları da yer alıyor. Vadi Doğa Sporları Kulübü Başkanı Ömer Demez, Kelespi Dağı’nı üçgen şeklindeki üç dağdan biri olarak nitelendiriyor. Kulübün 15 üyesi, heyecan dolu bir tırmanışın ardından Kelespi Dağı’nın zirvesine ulaştı.

Ömer Demez, Kelespi Dağı’nın zirvesinde Urartulara ait kale ve kaya mezarları olduğunu belirtiyor. Birçok odadan oluşan kaya mezarının kapısı defineciler tarafından tahrip edilmiş durumda. Kelespi Dağı’nda ayrıca Kelespi Kalesi’nin tam yanında Urartu döneminden kalma bir kale bulunuyor. Dağın zirvesinde su sarnıçları ve oyulmuş mezar odaları da yer alıyor. Köy sakinlerinin anlatımlarına göre kale ayakta duruyor ve su sarnıçları hala işlevsel. Bu bilgileri paylaşan Ömer Demez, kulüp üyeleriyle birlikte kaleyi ve taş mezarları gezdiklerini ifade ediyor. Bu etkinlik onlar için çok keyifli bir deneyim olmuş.

Bugünkü etkinliklerin Kelespi Dağı’nda gerçekleştiğini söyleyen kulüp üyesi Mahmut Çelik, bölgede Urartulara ait kaleler ve kaya mezarları bulunduğunu belirtiyor. Çelik, bu doğa etkinliklerine herkesi beklediğini dile getiriyor.

Kış mevsiminde çiçek bakımında dikkate almanız gereken ipuçları

Sıradaki haber:

Kış mevsiminde çiçek bakımında dikkate almanız gereken ipuçları

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.