h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Eryaman-İstanbul yolunun bağlantı kavşağı inşaatı için ihale tarihi netleşti

Eryaman-İstanbul yolunun bağlantı kavşağı inşaatı için ihale tarihi netleşti

Ankara Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Yolu-Eryaman Bağlantı Kavşağı için çalışmalarını tamamladı. Gidiş geliş toplam 8 şeritten oluşacak köprülü kavşak ve gidiş geliş toplam 4 şeritten oluşacak vadi köprüsünün yapım ihalesi 14 Şubat tarihinde gerçekleşecek. Projede amaç, Eryaman'a daha güvenli giriş ve çıkış imkanı sağlamak, trafiği rahatlatmak ve kazaların önüne geçmektir. İsteyen vatandaşlar için Eryaman'a ulaşmak için ikinci bir giriş çıkış güzergahı oluşturularak 1. TBMM Caddesi'ne alternatif bir yol sunulacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Yolu-Eryaman Bağlantı Kavşağı için planladığı çalışmaları tamamladı. Şimdi ise yapılaşma ihalesine hazırlanıyor. Bu proje ile birlikte Eryaman bölgesine daha güvenli bir giriş ve çıkış sağlanması hedefleniyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Yolu’ndan Eryaman’a doğru daha güvenli bir geçiş imkanı sunmak için faaliyete geçti. Daha önce hazırlanan köprülü kavşak ve yaya geçidi projesine yönelik çalışmalar, Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi tarafından açılan dava sonucunda imar planının iptal edilmesiyle sekteye uğramıştı. Ancak Fen İşleri Daire Başkanlığı ve İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, yeni bir imar planı hazırlayarak projeyi sürdürme kararı aldı. Yeni onaylı imar planı doğrultusunda, İstanbul Yolu’na bağlanacak olan köprülü kavşak ve vadi köprüsünün yapımı için 14 Şubat 2024 tarihinde yapıma yönelik ihale düzenlenecek.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Eryaman-İstanbul Yolu Bağlantı Kavşağı hakkında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İlk projenin iptal edilmesinin ardından İstanbul Yolu-Eryaman Bağlantı Kavşağı için yapım ihalesini 14 Şubat’ta gerçekleştiriyoruz. Bölgedeki güvenli girişlerin sağlanması, trafik akışının rahatlaması ve kazaların önüne geçilmesi hedefleniyor” ifadelerini kullandı.

Bu projenin amacı, bölgedeki trafik sorununu çözerek kazaların önüne geçmek ve trafik akışını rahatlatmaktır. Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek çalışmalarda, Göksu Mahallesi’ndeki giriş kapısının sonrasına, 800 metre uzunluğunda gidiş ve geliş olmak üzere toplam 8 şeritten oluşan bir köprülü kavşak inşa edilecek. Ayrıca Akıncılar Caddesi’ne bağlantı sağlamak için ise 150 metre uzunluğunda 2 gidiş ve 2 geliş olmak üzere toplam 4 şeritten oluşan bir vadi köprüsü yapılacak. Bu projenin tamamlanmasının ardından, Eryaman bölgesine ulaşmak isteyen vatandaşlara 1. TBMM Caddesi’ne alternatif bir giriş çıkış yolu sunulacak.

Kış aylarında sıcak günler meralara küçükbaş hayvanlarını çıkarıyor

Sıradaki haber:

Kış aylarında sıcak günler meralara küçükbaş hayvanlarını çıkarıyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.