h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Donan barajın yüzeyinde ilginç görüntüler oluştu

Donan barajın yüzeyinde ilginç görüntüler oluştu

Tokat'ta bulunan İhsaniye Sulama Barajı, soğuk hava nedeniyle buz tuttu. Buzlanan barajın yüzeyi, dron ile çekilen görüntülerle insan hücrelerini anımsattı. Baraj, yeşil çam ağaçları arasında görsel bir şölen oluşturdu. Arkadaşlarıyla piknik yapmak için baraja gelen vatandaşlar, doğanın güzelliğinin tadını çıkarıyor. Sohbet ortamıyla birlikte hava soğukluğunu unutan ziyaretçiler, yeşillik ve karın bir arada olduğu harika bir manzarayla karşılaştıklarını ifade ediyor.

Tokat’a 80 kilometre uzaklıktaki İhsaniye Sulama Barajı, soğuk hava koşulları nedeniyle buz tuttu. Dron ile çekilen görüntülerde, barajın yüzeyinde ilginç manzaralar oluştu.

Tokat merkeze 80 kilometre mesafede yer alan ve Tokat ile Sivas’ın sınırında bulunan Çamlıbel Geçidi’nin eteklerinde bulunan İhsaniye Sulama Barajı, kentteki soğuk hava koşullarıyla birlikte buz tuttu. Yeşil çam ağaçlarının arasında oluşan görsel şölen, kış aylarında da ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Dron ile çekilen görüntülerde, barajın yüzeyinde oluşan desenler, insan hücrelerini anımsatıyor.

“Anın tadını çıkarıyoruz”

25 yaşındaki Kürşad Yavuz, arkadaşlarıyla birlikte bu donmuş gölde piknik yaptıklarını belirterek, “Tokat’ın yazı ayrı, kışı ayrı güzeldir. Bugün arkadaşlarımızla izinliyiz ve güzel bir etkinlik yapmak istedik. Mangalımızı yaktık, şimdi ise çay içiyoruz. Doğayı izlemekten keyif alıyoruz. Şu anın tadını çıkarıyoruz” dedi.

“Soğuk havaya rağmen sıcak bir ortam”

26 yaşındaki Fatih Menevşe ise arkadaşlarıyla geldiği göldeki ortam hakkında “Arkadaşlarla birlikte burada oturuyoruz. Doğanın güzelliği içinde sohbet ediyoruz. Hava soğuk olmasına rağmen, muhabbet ortamı sıcaklığını koruyor. Kesinlikle herkese böyle bir ortamı tavsiye ederim” şeklinde konuştu.

“Buraya gelmekten hiç pişman değilim”

25 yaşındaki Abdullah Gemi ise “Tokat’a uzak bir yerde olduğu için başta tereddüt etmiştim. Ancak burayı görünce, iyi ki geldim dedim. Tek eksisi hızla batan güneş. Ama bu da göze alınabilir” diye konuştu.

Yeşil ve beyazın bir arada olduğu manzara

Tokat’ta yaşayan 25 yaşındaki Melih Köse ise, arkadaşlarıyla izinli bir gün geçirirken burada piknik yapmaya karar verdiklerini söyledi. Yeşilliklerin ve karın bir arada olduğu bu güzel manzarayı görmekten mutlu olduklarını belirten Köse, “Suyun donacağını tahmin ediyorduk zaten. Bu şahane manzara eşliğinde güzel vakit geçiriyoruz” şeklinde konuştu.

Hakkari’de karla mücadele çalışmaları hız kesmeden sürüyor

Sıradaki haber:

Hakkari’de karla mücadele çalışmaları hız kesmeden sürüyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.