h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Yaşam
  • Aksaray Belediyesi, çevreyi korumak için yürüttüğü kampanyayı sürdürüyor

Aksaray Belediyesi, çevreyi korumak için yürüttüğü kampanyayı sürdürüyor

Aksaray Belediyesi'nin ödüllü atık pil toplama kampanyası devam ediyor. Belediye Başkanı Evren Dinçer'in öncülüğünde başlatılan kampanya, Aksaray ilindeki okullarda gerçekleştiriliyor. 15 Şubat 2024 tarihine kadar devam edecek olan kampanyaya göre, her 50 kilogram atık pil toplayan okullara spor setleri hediye edileceği belirtildi. Kampanya ile atık pillerin çevre ve insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinci oluşturulmaya çalışılıyor. Okullar, belirlenen miktarda atık pilleri Aksaray Belediyesi'ne teslim ederek ödüllerini alabilecek.

Aksaray Belediyesi, okulları arasında devam eden “Ödüllü Atık Pil Toplama” kampanyasıyla çevre bilincini geliştirmeyi hedefliyor. 15 Kasım tarihinde başlayan kampanya, 15 Şubat 2024 tarihine kadar devam edecek.

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’in çevre dostu belediyecilik anlayışının bir ürünü olan “Ödüllü Atık Pil Toplama” kampanyası, Aksaray merkezindeki okullarda devam ediyor. Kampanya kapsamında, 50 kilo atık pil toplayan her okula futbol, basketbol ve voleybol topu, badminton seti ve satranç takımından oluşan spor seti verileceği duyuruldu.

Belediye Başkanı Evren Dinçer, kampanya hakkında yaptığı açıklamada, “Atık piller, içerdikleri zararlı maddeler nedeniyle çevre ve insan sağlığı için ciddi bir tehdit oluşturabilir. Ancak, bu tehditle başa çıkmak ve sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek için birlikte hareket etmeliyiz. Belediye olarak, atık pil toplama noktalarını artırmak, bilinçlendirme kampanyaları düzenlemek ve geri dönüşüm tesislerine yönlendirmek gibi önemli adımlar atıyoruz. Öğrencilerimize çevre bilincini aşılamak ve gelecekte daha temiz ve yaşanabilir bir çevre yaratmak amacıyla okullarda atık pil kutuları bıraktık. Kampanyamız devam ediyor” dedi.

Belirtilen miktardaki atık pilleri toplayan okullar, bu pilleri Aksaray Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’ne tutanak karşılığında teslim edebilecek. Aksaray Belediyesi’nin okullar arası “Ödüllü Atık Pil Toplama” kampanyası, 15 Şubat 2024 tarihine kadar devam edecek.

Asi Nehri’nin taşması sonucu tarım arazileri sular altında kaldı

Sıradaki haber:

Asi Nehri’nin taşması sonucu tarım arazileri sular altında kaldı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.