h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Öğretmen adayları, duygusal film “Aybüke: İşte Ben Öğretmenim”i izledi

Öğretmen adayları, duygusal film “Aybüke: İşte Ben Öğretmenim”i izledi

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile UNICEF Türkiye'nin iş birliğiyle yürütülen "Sosyal Uyum ve Gençlik Katılımı Projesi" kapsamında, eğitim fakültelerinde öğrenim gören 500 öğrenciye "Aybüke: Öğretmen Oldum Ben" filmini izleme imkanı sağlandı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, film öncesinde yaptığı konuşmada, Aybüke öğretmenin cesaretini ve fedakarlığını vurgulayarak gençleri vatansever ve bayraklarına sahip çıkan bireyler olarak yetiştirmek gerektiğini belirtti. Filmin senaristi Uğur Kılıç ise, filmi izleyerek gençlerin Aybüke öğretmeni rol model almalarını umduklarını söyledi. Etkinliğe, senarist, yapımcı, oyuncu ve öğrenciler katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile UNICEF Türkiye tarafından yapılan iş birliği kapsamında, eğitim fakültelerinde öğrenim gören 500 öğrenci, “Aybüke: Öğretmen Oldum Ben” adlı filmi izledi.

“Gençlik Uyum ve Gençlik Katılımı Projesi” ile gençlerin sosyal ve kültürel gelişimlerine destek olmayı hedefleyen Gençlik ve Spor Bakanlığı ve UNICEF Türkiye, öğrencilerin eğitimin önemini ve öğretmenlerin gösterdiği fedakarlıkları anlamalarını sağlamak amacıyla “Aybüke: Öğretmen Oldum Ben” adlı bir sinema filmi gösterimi düzenledi. Gösterim, Gençlik ve Spor Bakanlığı Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Bakan Osman Aşkın Bak, yaptığı konuşmada, “Aybüke” olan cesur duruşuyla çocuklarına ve okuluna koşan aslan yürekli bir öğretmenin hikayesini anlatan bu filmi anlatarak, “Aybüke’mize kıyanlar bir şeyi hesap edemediler. Bizler sayılmayız parmak ile tükenmeyiz kırmak ile” dedi.

Bakan Bak, Aybüke öğretmenin kalplerde boy veren bir gelincik olduğunu belirtti ve Aybüke isminin bir duruşun adı olduğunu vurguladı.

Bakan Bak, Türkiye’nin Aybüke öğretmen gibi cesur gençleri olduğunu ve nice Aybüke ve Necmettin öğretmenler yetiştireceklerini söyledi. Vatanını seven ve bayrağına sahip çıkan gençlerin varlığından gurur duyduğunu ifade etti.

Filmin senaristi Uğur Kılıç ise filmi mesleğe olan bir vefa borcu olarak gördüğünü belirtti. Cumhuriyet tarihi boyunca 200 öğretmenin şehit edildiğini söyleyen Kılıç, Aybüke’nin hikayesini yazmak istediklerini ve gençlerin bu filmi izleyerek medya, film ve diziler aracılığıyla biçilen rol modeller yerine Aybüke öğretmeni rol model almalarını umduklarını dile getirdi.

Etkinliğe senarist Uğur Kılıç, yapımcı İsmail Demir, oyuncu Necip Karakaya, şehit Aybüke Yalçın’ın babası ve kardeşi ile eğitim fakültesi öğrencileri katıldı.

Avcılar Belediyesi Yönetişim Raporu’nda kusursuz bir başarı gösterdi

Sıradaki haber:

Avcılar Belediyesi Yönetişim Raporu’nda kusursuz bir başarı gösterdi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.