h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Meteoroloji raporu: Lodos rüzgarıyla yoğunlaşacak olan fırtına beklendiği gibi etkili olacak.

Meteoroloji raporu: Lodos rüzgarıyla yoğunlaşacak olan fırtına beklendiği gibi etkili olacak.

İBB AKOM, İstanbul'da bugün etkili olması beklenen lodos fırtınası nedeniyle uyarıda bulundu. Fırtına sebebiyle havayolu ve deniz seferlerinde aksamalar yaşanabileceği belirtilirken, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Ayrıca, hafta sonu Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın da etkili olması bekleniyor. Sıcaklık düşerek kış değerlerine gerileyecek ve sağanak yağmur bekleniyor. AKOM, lodos fırtınası nedeniyle sobaların söndürülmesi gerektiği uyarısında da bulundu.

İBB AKOM, İstanbulluları Lodos Fırtınası Konusunda Uyardı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), bugün İstanbul’da etkili olması beklenen lodos fırtınası nedeniyle halkı uyarıyor. AKOM açıklamasında, süresinin Cuma akşamına kadar devam etmesi öngörülen fırtınanın havayolu ve açık deniz seferlerinde aksamalara, çatı ve tabela uçmalarına, ağaç ve direk devrilmesi olaylarına, soba ve baca gazı zehirlenmelerine neden olabileceğini belirtiyor. AKOM ayrıca hafta sonundan itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın da İstanbul’da etkili olacağını duyuruyor.

AKOM verilerine göre, öğleden sonra rüzgarın lodosun güney-batı şiddetini artıracağı, akşam saat 21.00’den itibaren ise kısa süreli hamlelerle fırtına şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Bu durum, İstanbul ve Marmara Bölgesi genelinde Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havayı da beraberinde getirecek. Şu anda 12-15 derece arasında seyreden sıcaklıkların Cumartesi gününden itibaren 8-10 derece birden azalarak kış değerlerine gerileyeceği ve yer yer şiddetli sağanak yağmur geçişlerinin yaşanabileceği öngörülüyor.

AKOM ayrıca Cuma akşamı saatlerine kadar etkili olması beklenen lodos fırtınası sebebiyle havayolu ve açık deniz seferlerinde aksamalar, çatı ve tabela uçmaları, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor. Bu nedenle, yatmadan önce mutlaka sobaların söndürülmesi gerektiğine vurgu yapılıyor.

Tatil yaparken çiftlikte çalışma imkanı

Sıradaki haber:

Tatil yaparken çiftlikte çalışma imkanı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.