h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Kocasinan Belediyesi, 1 yıl içinde 550 kilogramlık elektronik atığı geri dönüşümle ekonomiye kazandırdı.

Kocasinan Belediyesi, 1 yıl içinde 550 kilogramlık elektronik atığı geri dönüşümle ekonomiye kazandırdı.

Kocasinan Belediyesi, Sıfır Atık Projesi'ne tam destek vererek 550 kilo elektronik atık ve 740 kilo atık pil topladı. Toplamda 18 bin 453 ton elektronik atık ve 9 bin 360 kilo atık pil toplanırken, geri dönüşümün doğal kaynakların ve ekonominin korunmasında önemli olduğu vurgulandı. Belediye, okul ve camilere atık pil kutusu yerleştirerek çevreye zararın önüne geçiyor ve ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Başkan Çolakbayrakdar, gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla atıkların önemini bilinçlendirdiklerini belirtti.

Kocasinan Belediyesi, geri dönüşüm alanında örnek bir belediye olarak 2023 yılında 550 kilogram elektronik atık ve 740 kilogram atık pil topladı. Toplamda ise 18 bin 453 ton elektronik atık ve 9 bin 360 kilogram atık pil geri dönüştürüldü. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Sıfır Atık Projesi’ne tam destek verdiklerini ve geri dönüşümün doğal kaynakları koruma ve ekonomik açıdan önemli olduğunu vurguladı.

Kocasinan Belediyesi, tüm imkanlarıyla geri dönüşümü destekleyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen Sıfır Atık Projesi’ne tam destek sağlıyor. Bu kapsamda, okullar, camiler ve ilçe merkezindeki telefonculara atık pil kutuları yerleştirildi. Bu uygulama sayesinde elektronik atıkların çevreye zarar vermesi önlendi ve ülke ekonomisine büyük bir katkı sağlandı. Başkan Çolakbayrakdar, geri dönüşümle Türkiye ekonomisine katkı sağladıklarını belirtti ve çevre dostu projeler ve hizmetlerle gençlere ve halka bilinç aşıladıklarını söyledi.

Kocasinan Belediyesi, geri dönüşüm konusunda eğitimler ve yarışmalar düzenleyerek gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmayı hedefliyor. İlçenin çeşitli noktalarına Elektronik Atık Toplama Noktaları ve Ambalaj Atığı Toplama Araçları yerleştirildi. Ayrıca, Kocasinan’ın farklı bölgelerine Kıyafet ve Evsel Tekstil Atık Kutuları ve Bitkisel Atık Yağ Toplama Kutuları konuldu. Geri dönüşüm sayesinde hem doğaya zarar verilmesi engelleniyor hem de ülke ekonomisine katkı sağlanıyor. Başkan Çolakbayrakdar, gençlere ve vatandaşlara geri dönüşüme verdikleri destek için teşekkürlerini iletti.

Başkan Çolakbayrakdar, daha temiz bir çevre ve yaşanabilir bir Türkiye için hizmetlerin artarak devam edeceğini belirtti.

Kar yağışı nedeniyle yollar kapandığında insanlar market alışverişlerini dronlarla gerçekleştirdi

Sıradaki haber:

Kar yağışı nedeniyle yollar kapandığında insanlar market alışverişlerini dronlarla gerçekleştirdi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.