h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a

Kars’tan Ankara’ya hayal gibi bir yolculuk!

Kars'tan başlayan Doğu Ekspresi, müthiş manzaralar eşliğinde yaklaşık 24 saat süren, yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiği masalsı bir yolculuk sunuyor. Kars'ın tarihi ve doğal güzelliklerini keşfeden yolcular, Ankara'ya varmadan önce Erzurum, Erzincan, Sivas, Kayseri ve Kırıkkale gibi şehirlerden geçiyor. Kış mevsiminin etkisiyle yoğunlaşan seferler, turistlerin beğenisini kazanıyor. Kars'ın kar ve Doğu Ekspresi ile özdeşleştiği belirtilirken, turistler Çıldır Gölü'nde buz üzerinde kayıyor, Ani Ören Yeri'ni geziyor, Sarıkamış'ta kayak yapıyor ve yöresel lezzetleri tadıyor. Doğu Ekspresi seferleri Ocak ayında da devam ediyor ve ilgi büyük.

Doğu Ekspresi, Kars’tan hareket ederek yaklaşık 24 saat süren bir masalsı yolculukla Ankara’ya yolcularını taşıyor. Hem yerli hem de yabancı turistler, eşsiz manzaralar eşliğinde Doğu Ekspresi ve Turistik Doğu Ekspresi seferlerine yoğun ilgi gösteriyor. Özellikle kış mevsiminde, Kars’tan Ankara’ya uzanan bin 310 kilometrelik bu yolculuk, dolu dolu geçiyor.

Yolcular, Kars, Erzurum, Erzincan, Sivas, Kayseri ve Kırıkkale gibi şehirlerin ardından Ankara’ya ulaşan Doğu Ekspresi ile unutulmaz bir yolculuk yaşama fırsatı buluyorlar. Kars’ı çok beğendiklerini ifade eden vatandaşlar, tarihi dokusu ve Çıldır gibi yerlerin güzelliği ile Sarıkamış’ta yapılan kayak gibi aktivitelerin tadını çıkarıyor. Şimdi ise büyük bir merakla tren yolculuklarını bekliyorlar.

Kars’ı merak eden diğer vatandaşlar da, ailece grup halinde gelmelerine rağmen şehirden çok memnun kaldıklarını belirtiyorlar. İlerleyen dönemlerde daha iyi bir mevsimde tekrar burayı ziyaret etmek istediklerini dile getiriyorlar. Kars denince akıllara kar ve Doğu Ekspresi geldiğini söyleyen vatandaşlar, zaman zaman Turistik Doğu Ekspresi ile Ankara’dan Kars’a gittiklerini ve bazen de tam tersi yönde Doğu veya Turistik Doğu Ekspresi ile misafirlerini gezdirdiklerini belirtiyorlar.

Kars’a gelen yerli ve yabancı turistler, Kars’ta Çıldır Gölü’nde buz üzerinde atlı kızaklarla kayabiliyorlar. Ayrıca UNESCO Dünya Miras Listesi’nde bulunan Ani Örenyeri’ni gezebiliyor, Sarıkamış’ta sarıçam ağaçları arasında kayak yapabiliyor, Kars’ın tarihi ve kültürel yerlerini ziyaret edebiliyorlar. Yöresel lezzetleri tatma imkanı da bulunan turistler, dolu dolu bir tatilin ardından Ankara’ya dönüyorlar.

Doğu ve Turistik Doğu Ekspresi seferleri Ocak ayında da hız kesmeden devam edecek. Doğu Ekspresi ile seyahat etmek isteyenler, biletlerini aylar öncesinden satın almaktadırlar.

Başkan Büyükkılıç: “En büyük ilacımız birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimizdir”

Sıradaki haber:

Başkan Büyükkılıç: “En büyük ilacımız birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimizdir”

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.