h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • İZSU, İzmir’deki su kalitesini kendi akredite laboratuvarında test ediyor

İZSU, İzmir’deki su kalitesini kendi akredite laboratuvarında test ediyor

İZSU Genel Müdürlüğü, İzmir'in içme ve kullanma sularının kalitesini sürekli olarak kontrol ediyor. İZSU Laboratuvar Şube Müdürü Mustafa Coşkun, su kalitesinin İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik standartlarına uygun olduğunu belirtti. Vatandaşlar, İZSU'nun internet sayfasından su analiz sonuçlarını takip edebilir ve destek alabilirler. Su kalitesinin güvende olduğunu vurgulayan Coşkun, İzmir'de musluktan su içilebileceğini dile getirdi.

İZSU Genel Müdürlüğü, İzmir’deki içme ve kullanma sularının kalitesini kontrol etmek amacıyla akreditasyon belgesine sahip laboratuvarında sürekli analizler yapmaktadır. İZSU Laboratuvar Şube Müdürü Mustafa Coşkun, “İzmir’deki su musluktan içilebilir” şeklinde açıklamada bulundu.

İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri, İzmir İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile iş birliği içinde her hafta İzmir merkezde 40, ilçelerde ise yaklaşık 800 noktadan su numunesi almaktadır. Bu numuneler, Konak ilçesinde bulunan İZSU Genel Müdürlüğü laboratuvarına götürülerek analiz edilmektedir. Numuneler, İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik standartlarına uygun olup olmadığı kontrol edilmektedir.

İZSU Laboratuvar Müdürü Mustafa Coşkun, suyun analiz sürecine ilişkin bilgiler vererek, “İçme ve kullanma sularının kalitesinin belirlenmesi ve mikrobiyolojik kalitenin sağlanması amacıyla dezenfeksiyon işlemlerini yürütmekteyiz. Laboratuvarımız, 2006 yılından bu yana akredite edilmiş bir laboratuvar olarak faaliyet göstermektedir. İçme ve kullanma suları, İzmir İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile birlikte yapılan programlar dahilinde düzenli olarak denetlenmektedir. İzmir merkezinde haftalık olarak 40 noktadan numune alınarak analizler yapılmaktadır. Şehir şebekesine sağlanan içme ve kullanma suları, İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik standartlarına uygun ve içilebilir kalitededir” dedi.

Ayrıca, vatandaşlar İZSU’nun internet sitesinden musluktan akan suyun analiz sonuçlarını takip edebileceklerdir ve içme sularıyla ilgili destek almak için İZSU’ya başvurabileceklerdir.

Deprem sonrası Kahramanmaraş’ta ortaya çıkan yeni görüntüler şaşırttı

Sıradaki haber:

Deprem sonrası Kahramanmaraş’ta ortaya çıkan yeni görüntüler şaşırttı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.