h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) %
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Türkiye
  • Başkan Büyükakın: “1999 yılından önce yapılan binaların taramasını bitirdik”

Başkan Büyükakın: “1999 yılından önce yapılan binaların taramasını bitirdik”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, deprem konusunun şehir için en önemli mesele olduğunu belirtti. Taramalar sonucunda 1999 yılından önce yapılan binaların dönüşüm çalışmalarına başlanacağını söyleyen Büyükakın, şehri depreme hazırlamak için çalışacaklarını ifade etti. Başkan Büyükakın ayrıca Körfez ilçesinde düzenlenen "Esnaf ve Sanatkâr Buluşmaları"nda esnafların sorunlarını dinleyerek çözüm odaklı çalıştıklarını vurguladı. Kocaeli'nin altyapısının tamamlanması ve ulaşım projeleri hakkında da bilgi veren Büyükakın, kuzey metrosu projesinin planlandığını ve depreme karşı önlemler alınması gerektiğini ifade etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, depremin şehrin en önemli konusu olduğunu belirtti. Büyükakın, “Bu kentin depreme hazırlanması en önemli meselemiz. 1999 yılından önce yapılan binalar çok kritik. İnşaat mühendisleri odası ile birlikte bu binaların taramasını bitirdik. Kocaeli Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi, dönüşüm çalışması için yapılması gerekenleri biliyor. Şehri depreme hazırlamak için harekete geçiyoruz” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, “Esnaf ve Sanatkâr Buluşmaları”nı Körfez ilçesinde gerçekleştirdi. Esnafın taleplerini dinleyen Büyükakın, Körfez’de insanlara dokunan hizmet ve eserlerin hayata geçirildiğini söyledi. Ortak hedefler için çalışmanın önemine vurgu yapan Büyükakın, “Bu toplantılarla hem ilçede yapılan işleri anlatıyoruz hem de sizlerle fikir alışverişinde bulunuyoruz. Barbaros Mahallesi’nin kentsel dönüşümü önemli bir konuydu ve bu projeyi başlattık. Altyapının tamamlanması da zorlu bir süreçtir. Şehirlerin küresel ısınma ve doğal afetler gibi tehlikelerle karşı karşıya olduğunu düşündüğümüzde, önlemler almalıyız” şeklinde konuştu.

Büyükakın, Körfez’in altyapısının büyük ölçüde tamamlandığını belirterek, “Kaşkaldere (95 Evler) D-100 Altı Kavşak ve Bağlantı Yolları Yapım” projesinin trafik yükünü hafifleteceğini açıkladı. Büyükakın, “Körfez’in yukarıya bağlantısını sağlayacak büyük bir kavşak yapıldı. Ayrıca toplu taşımayı rahatlatacak ana toplama hattı olan Hat 41 için karar alındı. Kuzey metrosu projesi de geliştirilmektedir. İlk etapta 26-27 kilometrelik raylı sistem hattı planlanmaktadır. 5 yıllık bir sürede tamamlanması hedeflenmektedir” dedi.

Depremin kentin en önemli konusu olduğunu tekrar vurgulayan Büyükakın, “1999 yılından önce yapılan binalar çok kritik. İnşaat mühendisleri odası ile birlikte bu binaların taramasını tamamladık. Kocaeli Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi, dönüşüm çalışması için gerekenleri biliyor. Bu şehri depreme hazırlamak için harekete geçiyoruz” şeklinde konuştu.

Toplantının ardından Büyükakın, esnafın sorularını yanıtlayarak karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

Başkan Atila Aydıner, Bayrampaşa’ya 70 bin kitap içeren 11 yeni kütüphane hediye etti

Sıradaki haber:

Başkan Atila Aydıner, Bayrampaşa’ya 70 bin kitap içeren 11 yeni kütüphane hediye etti

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.