h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Spor
  • Futbol dünyasında 2023’ün en başarılı isimleri belirlendi

Futbol dünyasında 2023’ün en başarılı isimleri belirlendi

FIFA'nın 2023 yılında düzenlenen ödül töreninde, Inter Miami'nin Arjantinli futbolcusu Lionel Messi, yılın en iyi erkek futbolcusu seçildi. Barcelona'dan Aitana Bonmati ise en iyi kadın futbolcusu seçildi. Yılın teknik direktörleri ise Pep Guardiola ve Sarina Wiegman oldu. Ederson ve Mary Earps ise yılın en iyi kalecileri olarak belirlendi. Guilherme Madruga'nın attığı gol ise yılın en iyi golü olarak seçildi. Ayrıca, FIFA ve FIFPro tarafından belirlenen yılın 11'inde birçok ünlü futbolcu yer aldı.

“Lionel Messi, FIFA tarafından 2023 yılında en iyi erkek futbolcu seçildi”

Inter Miami’nin Arjantinli forvet oyuncusu Lionel Messi, FIFA tarafından düzenlenen 2023 FIFA Futbol Ödülleri’nde yılın en iyi erkek futbolcusu olarak seçildi. Gala gecesi, Londra’da gerçekleşen törende yapılan oylama sonucunda Messi, Amerikan Birinci Ligi’nde forma giydiği Inter Miami ile gösterdiği performansla bu prestijli ödülü kazandı. Manchester City’den Erling Haaland ve Paris Saint-Germain’den Kylian Mbappe’yi geride bırakan 36 yaşındaki futbolcu, Ballon d’Or ödülünü 8 kez aldıktan sonra FIFA’nın yılın oyuncusu ödülünü 4. kez kazandı.

Bu ödül töreninde ayrıca, Barcelona formasıyla UEFA Şampiyonlar Ligi’ni ve İspanya Milli Takımı formasıyla FIFA Dünya Kupası’nı kaldıran Aitana Bonmati, en iyi kadın futbolcu ödülünü aldı. Yılın erkek futbol teknik direktörü ise geçen sezon Manchester City’yi UEFA Şampiyonlar Ligi, İngiltere Premier Lig ve İngiltere Federasyon Kupası’nda şampiyonluğa taşıyan İspanyol Pep Guardiola seçildi. Kadın futbolunda ise İngiltere Milli Takımı’nın başındaki Sarina Wiegman en iyi teknik direktör seçildi.

Diğer kategorilerde, yılın en iyi erkek kalecisi Manchester City’nin Brezilyalı file bekçisi Ederson, kadın kalecisi ise Manchester United forması giyen Mary Earps oldu. Yılın en iyi golüne verilen FIFA Puskas Ödülü’nü ise Botafogo formasıyla Brezilya İkinci Ligi’nde mücadele eden Guilherme Madruga kazandı.

FIFA ve Uluslararası Profesyonel Futbolcular Birliği (FIFPro) tarafından belirlenen Yılın 11’ine, erkekler ve kadınlarda birçok ünlü futbolcu seçildi. Erkeklerde Thibaut Courtois kaleci, John Stones, Kyle Walker, Ruben Dias savunma oyuncuları, Bernardo Silva, Jude Bellingham, Kevin De Bruyne orta saha oyuncuları, Erling Haaland, Kylian Mbappe, Lionel Messi ve Vinicius forvet oyuncuları olarak yer aldı. Kadınlarda ise kaleci Mary Earps, Olga Carmona, Lucy Bronze, Alex Greenwood savunma oyuncuları, Keira Walsh, Alessia Russo, Lauren James, Ella Toone, Aitana Bonmati orta saha oyuncuları ve Alex Morgan, Sam Kerr forvet oyuncuları olarak seçildi.”

Doğal güzelliklere sahip manzaralarda keyifli bir yürüyüş gerçekleştirdiler

Sıradaki haber:

Doğal güzelliklere sahip manzaralarda keyifli bir yürüyüş gerçekleştirdiler

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.