h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: “Türkiye hava sahasında her 15 saniyede bir uçak geçmektedir”

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: “Türkiye hava sahasında her 15 saniyede bir uçak geçmektedir”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin havacılık sektöründe önemli aşamalar kaydettiğini ve Türkiye semalarında her 15 saniyede bir uçak geçtiğini belirtti. Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin hava ulaşımında hızla gelişen bir ülke olduğunu ve Türk hava sahasında transit üst geçişlerin giderek arttığını ifade etti. Ayrıca Türkiye'nin coğrafi konumu nedeniyle uluslararası ticaretin kesişim noktasında bulunduğunu ve havacılık alanında da büyük potansiyele sahip olduğunu vurguladı. Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin hava ulaştırmada eksen kayması yaşadığını ve dünyanın en hızlı gelişen ülkelerinden biri olduğunu söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin havacılık ve uzay alanında kaydettiği ilerlemeler hakkında konuştu. Bakan Uraloğlu, “Türkiye Yüzyılı’na yakışan gurur ve kıvanç dolu bir dönem bizi bekliyor. Bir kaç yıl önce Yeşilköy Havalimanı kullanan sosyete ile özdeşleşmiş havacılık kültürümüz vardı. Ancak şimdi tüm halkımızın heyecan yaşadığı günlerdeyiz” dedi.

Bakan Uraloğlu, bir otelde düzenlenen Türk Hava Yolları Yönetim Zirvesi 2024’e katıldı ve “Ulaşımda Türkiye Yüzyılı Vizyonu” konulu sunum yaptı. Sunumunda Türkiye’nin havacılık ve uzay alanında önemli adımlar attığını belirten Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin ilk Türk astronotunu uzaya gönderdiğini ve Alper Gezeravcı’nın uzay faaliyetlerinde önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

Bakan Uraloğlu ayrıca, Türkiye’nin uzaydaki haberleşme uydusu üretebilen 10 ülkeden biri olacağını vurguladı. “Türkiye Yüzyılı’na yakışan gurur ve kıvanç dolu bir dönem bizi bekliyor” diyen Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin havacılık sektöründe önemli bir noktada bulunduğunu ve 2023 yılında yaklaşık her 15 saniyede bir uçağın Türkiye semalarından geçtiğini söyledi.

Bakan Uraloğlu’nun konuşmasında, Türkiye’nin havacılık alanında gösterdiği başarılara da değinildi. 2002 yılından bu yana aktif havalimanı sayısının 26’dan 57’ye çıktığı belirtilirken, iç ve dış hatlarda seyahat eden yolcu sayısının da 214 milyona ulaştığı ifade edildi. Ayrıca Türk hava sahasında gerçekleşen uçuş sayısının da yüzde 14,9 artış göstererek 2 milyon 167 bin 19’a yükseldiği bildirildi.

Bakan Uraloğlu’nun konuşmasında, Türkiye’nin ulaşım ve haberleşme alt yapısına yapılan yatırımlara da değinildi. Son 22 yılda ulaşım ve haberleşme alt yapısına 250 milyar dolar yatırım yapıldığı belirtilirken, bölünmüş yol ağı, otoyol ağı, demir yolu ağı ve liman sayısının arttığına dikkat çekildi. Ayrıca Türkiye’nin Filyos Limanı ve Filyos Endüstri Sanayi Bölgesi İltisak Hattı bağlantısı için planlama çalışmalarına devam ettiği ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçecek demiryolu projesi için ihale yapmayı planladığı ifade edildi.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a KTÜ’de Fahri Doktora Ünvanı Verildi

Sıradaki haber:

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a KTÜ’de Fahri Doktora Ünvanı Verildi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.