h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Suudi Dışişleri Bakanı, Filistinli Devlet Kurulması Şartıyla İsrail’i Tanımayı Düşünüyor

Suudi Dışişleri Bakanı, Filistinli Devlet Kurulması Şartıyla İsrail’i Tanımayı Düşünüyor

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faisal bin Farhan, Filistinliler için bir devlet kurulması halinde ülkesinin İsrail'i tanıyabileceğini söyledi. Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'ndaki bir panelde konuşan Farhan, bölgesel barışın İsrail için Filistin devletinin kurulmasıyla mümkün olacağını vurguladı. İsrail-Filistin ihtilafında iki devletli çözümün önemine dikkat çeken Farhan, tüm taraflardan ateşkes ilan etmelerini istedi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faisal bin Farhan, İsrail-Filistin ihtilafında bir çözüm olması halinde Suudi Arabistan’ın İsrail’i tanıyabileceğini söylediğini açıkladı. Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’nda gerçekleşen bir panelde konuşan Bakan Farhan, Suudi Arabistan ve İsrail arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gazze Şeridi’ndeki ateşkes çağrısında bulunan Farhan, “Bölgesel barışın İsrail için barış olduğu konusunda hemfikiriz, ancak bu ancak bir Filistin devletinin kurulması ile gerçekleşebilir” dedi.

Suudi Arabistan-İsrail ilişkileri hakkında bir soruya yanıt veren Farhan, iki devletli çözüm çerçevesinde Filistinliler için bir devletin kurulmasını içeren geniş kapsamlı bir anlaşmanın gerçekleşmesi durumunda Suudi Arabistan’ın İsrail’i tanıyabileceğini söyledi. Bakan Farhan, İsrail’in şu anda bölgesel barış ve güvenlik beklentilerini riske attığına dikkat çekerek, her iki tarafın da ateşkes ilan etmesini ve bu durumun bölgede “barış için bir başlangıç noktası olduğunu” vurguladı.

Yönetim Değişikliğine İlişkin Karar, Sadece Bir Günde İptal Edildi!

Sıradaki haber:

Yönetim Değişikliğine İlişkin Karar, Sadece Bir Günde İptal Edildi!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.