h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • Fatma Şahin, AK Parti’nin Gaziantep adayı olarak belirlendi

Fatma Şahin, AK Parti’nin Gaziantep adayı olarak belirlendi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart 2023’te yapılacak seçimler için Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı. Mevcut başkan Fatma Şahin'in tekrar aday olacağı belirtildi. Fatma Şahin, 1966 yılında Gaziantep'te doğdu ve eğitimini tamamladıktan sonra iş hayatına atıldı. 2002 genel seçimlerinde Gaziantep'ten milletvekili seçilen Şahin, daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak görevlendirildi. 2014 yerel seçimlerinde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Şahin, halen bu görevini sürdürmektedir.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart 2023’te yapılacak seçimler için Fatma Şahin’i Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıkladı. Fatma Şahin, seçilmesi halinde 3. dönemini başlatmış olacak.

Fatma Şahin’in kariyeri ve liderlik pozisyonları oldukça etkileyici. 1966 yılında Gaziantep’te doğdu ve eğitim hayatına aynı şehirde devam etti. İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya ve Metalürji Bölümü’nden mezun olduktan sonra Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde İşletme Mühendisi ve İşletme Müdürü olarak çalıştı.

2001 yılında AK Parti Gaziantep İl Kurucu Üyesi olarak siyasi kariyerine adım atan Fatma Şahin, 2002 genel seçimlerinde Gaziantep’ten milletvekili olarak seçildi ve parlamentoda 22. 23. ve 24. dönemde görev yaptı. TBMM’de Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu ile Türk-AB Ortak Parlamento Komisyonu’nda görev aldı. Ayrıca Kadın ve Çocuklara Yönelik Şiddet Araştırma Komisyonu Başkanı olarak da görev yaptı. AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcılığı ve Siyasi İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı gibi önemli pozisyonlarda yer aldı.

Ayrıca Fatma Şahin, 2011 genel seçimlerinden sonra kurulan 61. hükümette Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak görevlendirildi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin ilk kadın bakanı oldu. 2014 yerel seçimlerinde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı seçilerek Türkiye’nin ilk kadın büyükşehir belediye başkanlarından biri oldu. Ayrıca Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı görevini de üstlendi.

Fatma Şahin’in liderlik yetenekleri ve uluslararası arenada kazandığı tanınma da dikkat çekicidir. Asya Belediye Başkanları Forumu Başkanı olarak görev yaptı. Ayrıca Birleşik Şehirler ve Yerel Yönetimler (UCLG) Başkan Yardımcısı ve Birleşik Şehirler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölümü (UCLG MEWA) Başkanı olarak da görev aldı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yaptığı çalışmalarla Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından Gaziantep’i “Yeşil Şehir” ilan etti. Ayrıca OECD Şampiyon Başkanlar Girişimi’ne Türkiye’den seçilen ilk belediye başkanı oldu. 2023’te Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri António Guterres tarafından BM Yerel ve Bölgesel Yönetimler Danışma Grubu’na üye olarak atandı.

Halihazırda evli olan Fatma Şahin, iki çocuk annesidir ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevine devam etmektedir.

Milas halkıyla günlük hedeflerini paylaşan Doç. Dr. Günlük’ün çarpıcı açıklamaları

Sıradaki haber:

Milas halkıyla günlük hedeflerini paylaşan Doç. Dr. Günlük’ün çarpıcı açıklamaları

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.