h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Siyaset
  • ABD, Husileri terör örgütü olarak yeniden listeye alarak sürpriz bir adım attı

ABD, Husileri terör örgütü olarak yeniden listeye alarak sürpriz bir adım attı

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, ABD'nin Kızıldeniz'de devam eden saldırılar nedeniyle Yemen'deki Husileri terör örgütü listesine yeniden eklediğini açıkladı. Sullivan, Husilerin Kızıldeniz ve Aden Körfezi'ndeki saldırılarının terör eylemlerine uyduğunu belirterek, ABD'nin bu karar ile Husilere yönelik terör finansmanını engelleme amacı güttüğünü söyledi. ABD'nin Yemen halkını değil Husileri hedef aldığını vurgulayan Sullivan, Husilerin saldırılarına son vermesi halinde bu kararın yeniden değerlendirileceğini ifade etti.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Kızıldeniz’de devam eden saldırılar nedeniyle Yemen’deki Husilerin tekrar Özel Olarak Belirlenmiş Küresel Terörist listesine alındığını açıkladı. Husiler, Kızıldeniz’de saldırılarına devam ederken, ABD, Husileri terör örgütü listesine geri ekledi. Sullivan, yazılı açıklamasında, Husilerin Kızıldeniz ve Aden Körfezi’ndeki saldırılarının terör eylemleri olduğunu ifade ederek, ABD personeli, sivil denizciler ve ortaklarının güvenliğini tehlikeye attıklarını söyledi. Sullivan, ABD’nin Husilere karşı finansman önlemleri almayı, finansal piyasalara erişimlerini kısıtlamayı ve eylemlerinden sorumlu tutmayı amaçladığını belirtti. İnsani yardımların aksamaması için kararın 30 gün sonra yürürlüğe gireceğini vurgulayan Sullivan, Husilerin saldırılarına son vermeleri halinde ABD’nin bu kararı tekrar değerlendireceğini açıkladı. Sullivan, Yemen halkının Husilerin eylemlerinin bedelini ödememesi gerektiğini belirterek, “Yemen limanlarına ticari sevkiyatların devam etmesi gerekiyor ve yaptırımlarımız bunu kapsamıyor” dedi. ABD, daha ileri adımlar atarak halkını ve uluslararası ticaretin serbest akışını korumakta tereddüt etmeyecektir. ABD daha önce 16 Şubat 2021’de Husileri terör örgütü listesinden çıkardığını duyurmuştu, ancak bu karar Yemen’deki insani durumun kötüleşmesi sebebiyle alınmıştı.

Osmanlı Ocakları Çankaya İlçe Başkanlığına Baran Yakar görevlendirildi!

Sıradaki haber:

Osmanlı Ocakları Çankaya İlçe Başkanlığına Baran Yakar görevlendirildi!

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.