h Dolar 34,7921 % 0.28
h Euro 36,8129 % 0.28
h Sterlin 44,3798 % 0.01
h Altın (Gr) 2.953,33 %0,64
h BIST100 9.935,96 %0,50
a
  • Vakit
  • Sağlık
  • Prof. Dr. Sakallıoğlu: “Orta kulak enfeksiyonu tedavi edilmezse nadiren yüz felci ve menenjite yol açabiliyor”

Prof. Dr. Sakallıoğlu: “Orta kulak enfeksiyonu tedavi edilmezse nadiren yüz felci ve menenjite yol açabiliyor”

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Öner Sakallıoğlu, orta kulak iltihabının yüz felci ve menenjite yol açabileceğini söyledi. Özellikle çocuklarda sık rastlanan bu enfeksiyon, ateş, iltihap, kulak ağrısı gibi belirtilerle kendini gösteriyor. Antibiyotik ve ağrı kesicilerle tedavi edilmesi gereken orta kulak iltihabı nadir olsa da ciddi durumlara yol açabilir. Prof. Dr. Sakallıoğlu, erken teşhis ve tedavinin önemine dikkat çekti.

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Öner Sakallıoğlu, orta kulak iltihabının ciddi komplikasyonlara yol açabileceğini belirtti. Prof. Dr. Sakallıoğlu, hastalığın tedavi edilmediği durumlarda nadir de olsa yüz felci ve menenjite neden olabileceğini söyledi.

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Kulak Burun Boğaz Polikliniği’nde görev yapan Prof. Dr. Öner Sakallıoğlu, orta kulak iltihabı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle 2-3 yaşlarındaki çocuklarda ve ilkokul çağındaki çocuklarda sık görülen bir enfeksiyon türü olan orta kulak iltihabının, sonbahar ve kış aylarında üst solunum enfeksiyonlarının artmasıyla daha sık ortaya çıktığını ifade etti. Prof. Dr. Sakallıoğlu, çocuklarda ateş, iltihap, kulak ağrısı, kusma ve ishal gibi belirtilerin yanı sıra kulağına dokunma gibi şikayetlerin de görülebileceğini söyledi. Hastalığın tedavisi için antibiyotikler ve ağrı kesiciler kullanıldığını belirten Prof. Dr. Sakallıoğlu, ileri durumlarda ise yüz felci ve menenjit gibi daha ciddi sorunlarla karşılaşma ihtimalinin olduğunu vurguladı. Her ne kadar nadir görülse de, orta kulak iltihabının ilerleyerek ciddi komplikasyonlara yol açabileceğini ifade eden Prof. Dr. Sakallıoğlu, erken teşhis ve tedavinin önemini vurguladı.

Hastalar genellikle kulak ağrısı ve ateş şikayetiyle başvurduklarını belirten Prof. Dr. Sakallıoğlu, çocuğun sadece kulağına dokunmasının bile kulak ağrısı olduğunu gösterebileceğini söyledi. Bazen kulak ağrısının yanı sıra akıntı ve kanlı akıntı belirtilerinin de olabileceğini belirten Sakallıoğlu, ateşi olan çocuklarda uygun muayene bulguları bulunması durumunda antibiyotik ve ağrı kesicilerle tedavi uygulandığını sözlerine ekledi. Orta kulak iltihabının nadir de olsa yüz felci ve menenjite ilerleyebileceğini belirten Prof. Dr. Sakallıoğlu, her ne kadar nadir görülse de erken teşhis ve tedavinin önemli olduğunu vurgulayarak, olası komplikasyonların önlenmesine dikkat çekti.

Kış aylarında bağışıklığı güçlendirmenin yolu: Zencefil

Sıradaki haber:

Kış aylarında bağışıklığı güçlendirmenin yolu: Zencefil

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.