h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Sağlık
  • Gaziantep’te düzenlenen “Spinal Günleri” toplantısı, sağlık alanında önemli bir etkinlik olarak gerçekleşti.

Gaziantep’te düzenlenen “Spinal Günleri” toplantısı, sağlık alanında önemli bir etkinlik olarak gerçekleşti.

SANKO Üniversitesi Hastanesi ile Türk Nöroşirürji Derneği Spinal ve Periferik Sinir Cerrahisi Grubu ortaklığında düzenlenen "Gaziantep Spinal Günleri" toplantısının beşincisi gerçekleştirildi. Toplantıda, SANKO Üniversitesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü'nden Prof. Dr. Mehmet Zileli, "Dejeneratif Spondilolistezis (Bel Kayması) Tedavi" konulu bir sunum yaptı. Hastalığın teşhisi, tedavi yöntemleri ve ameliyat süreci hakkında bilgiler paylaşıldı. Ayrıca, konuyla ilgili uzmanlar tarafından vaka sunumları gerçekleştirildi ve "Correction Techniques for Spinal Deformity" isimli kitap hakkında bilgi verildi.

Gaziantep’in SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde, Türk Nöroşirürji Derneği Spinal ve Periferik Sinir Cerrahisi Grubu ile birlikte “Gaziantep Spinal Günleri” toplantısı beşinci kez gerçekleştirildi. Toplantıda, SANKO Üniversitesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Kadir Çınar ve Doç. Dr. Murat Ulutaş ev sahipliği yaptı. SANKO Üniversitesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü’nden Prof. Dr. Mehmet Zileli ise “Dejeneratif Spondilolisteziste (Bel Kayması) Tedavi” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Bölgedeki spinal cerrahi alanındaki gelişmelerin paylaşıldığı toplantıda, Prof. Dr. Zileli yaşlılıkla ilişkili bel omurlarında bozulma ve kanal darlığıyla seyreden bel kayması tedavi yaklaşımlarını anlattı. Hastalığın genellikle ileri yaşlarda ortaya çıktığına dikkat çeken Prof. Dr. Zileli, hastalığın bel ağrısı, bacaklara yayılan ağrı ve yürüme mesafesinde azalmayla kendini gösterdiğini belirtti. Prof. Dr. Zileli, hastalığın tedavisinde kanalı genişletmek, sinirleri rahatlatmak ve bel kaymasını sabitlemek için enstrümanlar kullanıldığını ifade etti. Hastalığın teşhisinde hastayı dinlemek, muayene etmek ve ardından doğru görüntüleme teknikleri uygulamak önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Zileli, operasyon kararı verildiğinde doğru hastaya doğru girişimin yapılmasının önemine dikkat çekti. Toplantıda ayrıca bölgedeki diğer hastanelerden katılan beyin ve sinir cerrahlarının vaka sunumları da gerçekleştirildi. Sunumların sonunda ise, omurga cerrahisi konusunda uzman isimlerin yazarlığını yaptığı ve Prof. Dr. Zileli’nin de editörlük yaptığı “Correction Techniques for Spinal Deformity” (Omurga Düzeltme Teknikleri) isimli kitap hakkında bilgi verildi. Kitap, omurga deformitelerinin düzeltilmesine yönelik teknikler hakkında spinal cerrahlara rehberlik niteliği taşıyor.

Yapay zeka ile EKG alanında yeni bir dönem başliyor

Sıradaki haber:

Yapay zeka ile EKG alanında yeni bir dönem başliyor

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.