h Dolar 34,2837 % 0.06
h Euro 37,6901 % 0.06
h Sterlin 44,8824 % 0.06
h Altın (Gr) 2.911,30 %0,08
h BIST100 9.031,64 %-0,85
a
  • Vakit
  • Sağlık
  • Çocuklarda karın migrenini tetikleyebilen stres, kötü beslenme ve yetersiz uyku konusunda uzmandan uyarı geldi.

Çocuklarda karın migrenini tetikleyebilen stres, kötü beslenme ve yetersiz uyku konusunda uzmandan uyarı geldi.

Medicana International Ankara Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Nihan Gökçe, stres, kötü beslenme ve yetersiz uykunun çocuklarda karın migrenini tetikleyebileceğini belirtiyor. Karın migreni, çocuklarda baş ve karın ağrısı, mide bulantısı ve iştah kaybı gibi belirtilerle kendini gösteren bir rahatsızlıktır. Uzmana göre, yakın akrabalarında migren tipi baş ağrısı olan çocuklarda karın migreni daha sık görülebilir. Karın migreni atakları 1-72 saat arasında sürebilir ve ilerleyen yıllarda migren tipi baş ağrılarına dönüşebilir. Karının çevresinde hissedilen künt ağrı, iştahsızlık, bulantı, kusma ve solukluk gibi belirtilerle kendini gösteren karın migreni, çocuklarda yüzde 1-4 oranında görülür. Tedavi için uyku düzenine dikkat etmek, çikolata ve işlenmiş gıdaları kısıtlamak önerilmektedir.

Medicana International Ankara Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Nihan Gökçe, çocuklarda karın migreninin stres, kötü beslenme ve yetersiz uyku gibi faktörler tarafından tetiklenebileceğini vurguladı. Karın migreni, çocuklarda baş ve karın ağrısı, mide bulantısı ve iştah kaybı gibi belirtilerle ortaya çıkar ve migren tipi baş ağrısı olan çocuklarda daha sık görülür. Bu nedenle stres, kötü beslenme ve yetersiz uyku, karın migreninin ortaya çıkmasında rol oynayabilir. Dr. Nihan Gökçe, ayrıca bu rahatsızlığın ileriki yaşlarda migren tipi baş ağrılarına dönüşebildiğini de ifade etmektedir. Baş ağrısı, göbek çevresinde hissedilen sancılı bir ağrı, mide bulantısı, kusma, iştah kaybı ve solukluk gibi belirtilerle kendini gösteren karın migreni, genellikle çocukluk döneminde başlar ve ataklar 1-72 saat arasında sürebilir. Gökçe, karın migreninin çocuklarda görülme sıklığının yüzde 1-4 arasında değiştiğini belirtmektedir. Tanısı için bir test bulunmayan karın migreninin teşhisinde çocuğun hikayesi ve ailedeki migren öyküsü önemlidir. Gerektiğinde fiziksel muayene ve ileri tetkikler yapılabilir. Karın migreni tedavisinde migren tedavisinde kullanılan ağrı kesici ilaçlar ve diğer yöntemler kullanılabilir. Ayrıca çikolata ve işlenmiş gıdaların tüketiminin sınırlandırılması, uyku düzenine dikkat edilmesi ve bol sıvı tüketilmesi önerilmektedir.

Karne Zamanı: Öğrenci ve Veli Psikolojisine Odaklanmanın Önemi

Sıradaki haber:

Karne Zamanı: Öğrenci ve Veli Psikolojisine Odaklanmanın Önemi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.