Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Balıkesir Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Bankacılık ve Finans Bölümü 3. sınıf öğrencileri, takım çalışması dersinde yürüttükleri bir projede atık ilaçların önemine dikkat çekti. “Atık ilaç çöp değildir. Doğanın ilacı siz olun” adını verdikleri kampanyayı halka tanıtmak için Cumhuriyet Meydanı’nda bir etkinlik düzenleyen öğrenciler, bilgilendirici broşürler dağıttı.
Öğrencilerin hazırladığı projelerle dikkat çeken Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Bankacılık ve Finans Bölümü öğrencileri, atık ilaçların atılması konusunda farkındalık yaratmak amacıyla “Atık ilaç çöp değildir. Doğanın ilacı siz olun” adlı projeyi hayata geçirdi. Öğrenciler, Cumhuriyet Meydanı’nda kurdukları stantta halkı bilgilendirirken, uyarıcı broşürler dağıttı. Proje kapsamında görev alan Ceyhun İnan, “Biz, Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban hocamızın liderliğinde gerçekleştirdiğimiz ‘Doğanın ilacı siz olun’ kampanyasında, çevreye daha az zarar vermek için atık ilaçları eczanelerde topluyoruz. Takım arkadaşlarıma bu konuda yardımları için teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızı bilgilendirdik ve destek aldık” dedi.
Merve Çiftçi ise, “Şu anda takım çalışması dersinde bir projeyi yürütüyoruz. Projemize ‘Doğanın ilacı siz olun’ adını verdik. Bu ilaçların çöpe atılması, yılda 2 milyon insanın ölümüne neden olmaktadır. Biz ise kontrollü bir şekilde bu ilaçları toplamayı ve eczanelerde sağlık kuruluşlarında imha etmeyi veya kullanılmamış ilaçları kullanmak için bir proje yürütüyoruz. Eczaneler ve sağlık kuruluşları için kutular yerleştireceğiz. Sponsorlarımıza, hocamız Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban’a ve takım arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu. Dekan Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban da öğrencilere teşekkür ederek, “Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi olarak, bugün BUBFA ile birlikte ‘Doğanın ilacı olun’ projemizin tanıtımını yapmak için buradayız. Bankacılık ve Finans 3. sınıf öğrencilerimiz, takım çalışması dersinde özellikle tarihi geçmiş ilaçların ve kullanılmayan ilaçların toplanması ile ilgili bir projeyi sergiliyorlar. Tüm eczanelere ve ilaç depolarına atık ilaçların toplanması için kutular yerleştirdiler. Öğrencilere ve projenin sponsorlarına teşekkür ediyorum. Öğrencilerimi tebrik ederim” dedi.
Bu proje ile atık ilaçların etkili bir şekilde toplanması ve doğanın korunması için farkındalık yaratılmış oldu.
İşte Başkale’de gerçekleşen bir hasta kurtarma operasyonu hakkında önemli detaylar
Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.