h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Sağlık
  • 8 aylık bebeğin boğazından çıkarılan çengelli iğne, başarılı bir operasyonla çıkarıldı

8 aylık bebeğin boğazından çıkarılan çengelli iğne, başarılı bir operasyonla çıkarıldı

Bitlis'in Güroymak ilçesinde 8 aylık bir bebek, evde bulduğu çengelli iğneyi yuttu. Öksürme şikayetiyle hastaneye giden bebek, yapılan röntgen sonucu iğnenin soluk borusunda olduğu tespit edildi. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Operatör Dr. Hakan Tuhan tarafından gerçekleştirilen operasyonla iğne çıkarıldı ve bebek sağlığına kavuştu. Dr. Tuhan, ailelere benzer durumlarda müdahale etme yerine hemen sağlık kuruluşuna başvurulmasını önerdi.

Bitlis’in Güroymak ilçesinde, soluk borusuna çengelli iğne kaçan 8 aylık bir bebek, yapılan başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu. Bebeğin evde çengelli iğneyle oynaması sırasında iğneyi yuttuğu fark edildi. Öksürmeye başlayan bebek Güroymak Devlet Hastanesi’ne götürüldü ve çekilen röntgen sonucunda çengelli iğnenin soluk borusunda olduğu belirlendi. Ardından, bebek Tatvan Devlet Hastanesi’ne sevk edildi ve Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Operatör Dr. Hakan Tuhan tarafından başarılı bir şekilde operasyon geçirdi. Çengelli iğne, soluk borusundan çıkarıldı ve bebek 2 saat boyunca gözlem altında tutulduktan sonra taburcu edildi.

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Operatör Dr. Hakan Tuhan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Güroymak ilçesinden bize ulaşan 8 aylık bir bebek vardı. Röntgen sonucunda çengelli iğnenin soluk borusuna saplandığını doğruladık. Müdahale sonrasında iğneyi çıkardık. Bebeği yaklaşık iki saat boyunca gözlem altında tuttuk. Herhangi bir komplikasyonla karşılaşmadık ve sorunsuz bir şekilde taburcu ettik” dedi.

Dr. Tuhan bu tür durumlarla karşılaşan ailelere de uyarılarda bulunarak, “Kulak, burun ve boğazda yabancı cisimlerle sık sık karşılaşıyoruz. Çocuklar özellikle boncuklar, paralar ve gıda parçaları gibi cisimleri kulaklarına, burunlarına sokabiliyor veya yutabiliyor. Bu durumlar hayati tehlike oluşturabilir. Ailelerin dikkatli olması ve şüpheli maddeleri çocukların ulaşamayacağı yerlerde tutmaları gerekiyor. Böyle bir durumla karşılaşıldığında ailelerin müdahale etmek yerine en yakın sağlık kuruluşuna gitmelerini öneriyoruz” şeklinde konuştu.

Bebeğin boğazında takılı kalan çengelli iğne başarılı bir operasyonla çıkarıldı

Sıradaki haber:

Bebeğin boğazında takılı kalan çengelli iğne başarılı bir operasyonla çıkarıldı

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.