h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Terör ve Cinayetle Suçlanan Tarikat Lideri Kenya’da 429 Kişinin Ölümüne Neden Oldu

Terör ve Cinayetle Suçlanan Tarikat Lideri Kenya’da 429 Kişinin Ölümüne Neden Oldu

Kenya’da açlık tarikatının lideri olan Paul Mackenzie, müritlerini aç bırakarak 429 kişinin ölümüne neden olduğu suçlamasıyla terör ve cinayet suçlarından yarın mahkemeye çıkacak.

Doğu Afrika ülkesi Kenya’da, insanları “Hz. İsa ile tanışacakları” ve “cennete gidecekleri” vaadiyle açlıktan ölmelerine sebep olan tarikat lideri Paul Mackenzie, yarın Kenya’nın Malindi kentindeki mahkemede terör ve cinayet suçlamalarıyla yargılanacak. Savcılar, Mackenzie ve 94 suç ortağının yarın hakim karşısına çıkacağını açıkladı. Mackenzie, cinayet suçlamalarını reddederken, yetkililer, cinayet, saldırı ve terör eylemlerini kolaylaştırma suçlamalarına ilişkin yeterli kanıt olduğunu belirtti.

429 kişinin cesedi, Malindi’nin batısındaki Shakahola’da bulunan ormanlık alandan çıkarıldı, bu kişilerin arasında çocuklar da vardı. Soruşturma devam ederken, Nisan ayında tutuklanan Mackenzie’nin gözaltı süresi defalarca uzatıldı.

Ovacık, aşırı yağışların etkisiyle sular altında kaldı, bir araç suya gömüldü.

Sıradaki haber:

Ovacık, aşırı yağışların etkisiyle sular altında kaldı, bir araç suya gömüldü.

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.