h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a
  • Vakit
  • Gündem
  • Sigara kaçakçıları, sigaraları metal profillere sıkıştırarak kaçırmaya çalıştı

Sigara kaçakçıları, sigaraları metal profillere sıkıştırarak kaçırmaya çalıştı

Edirne'de Bulgaristan sınırındaki Kapıkule Gümrük Kapısı karşısındaki Kapitan Andrevo Sınır Kapısı'nda 22 bin 900 paket kaçak sigara ele geçirildi. Türkiye'den yük alan bir Türk sürücünün aracı x-ray ile kontrol edildiğinde, metal profillerin içinde sigara kutuları olduğu tespit edildi. Ele geçirilen sigara kutularının piyasa değeri 2 milyon 750 bin TL olarak belirlendi. Yakalanan olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Edirne’deki Kapıkule Gümrük Kapısı’nın karşısında bulunan Bulgaristan Kapitan Andrevo Sınır Kapısı’nda gümrük memurları, metal profiller arasına sıkıştırılmış 22 bin 900 paket kaçak sigara buldu.

Bir Türk şoför, Türkiye’den alınan yükü Fransa’ya taşırken, metal profillerle ilgili belgeleri sundu. Araç, kapsamlı bir gümrük muayenesi için seçildi. Özel X-ray ekipmanıyla yapılan kontroller sırasında müfettişler, şüpheli yoğunluk alanlarını tespit etti. Gümrük yetkilileri, metal profillerin içinde sigara kutuları olduğunu belirleyerek fiziksel kontrol yapmaya karar verdi.

İki farklı markaya ait tamamı yabancı etiketli toplam 22 bin 900 kutu beyan edilmemiş sigara ele geçirildi. Yakalanan sigara ürünlerinin piyasa değeri 2 milyon 750 bin TL olarak belirlendi.

Yakalanan olayla ilgili Haskovo Bölge Savcılığı gözetiminde bir gümrük müfettişi tarafından soruşturma başlatıldı.

Seydikemer’de bir dakikada iki ayrı kaza meydana geldi. İşte aynı noktada gerçekleşen bu olaylar…

Sıradaki haber:

Seydikemer’de bir dakikada iki ayrı kaza meydana geldi. İşte aynı noktada gerçekleşen bu olaylar…

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.