h Dolar 32,9949 % -0.11
h Euro 35,8195 % -0.11
h Sterlin 42,5549 % -0.22
h Altın (Gr) 2.528,01 %0,83
h BIST100 10.891,42 %0,18
a

Nemrut Dağı, karlarla tekrar kaplandı!

Adıyaman'da bulunan Nemrut Dağı, Kasım ayında yağan karlarla yeniden beyaz bir görünüme kavuştu. Zirvedeki karlar, Aralık ayında erimesine rağmen son yağan yağmurun etkisiyle tekrar oluştu. Hava sıcaklığının eksi 5 dereceye kadar düştüğü dağın zirvesindeki kar kalınlığı ise 10 santim ile yarım metre arasında değişiyor. Nemrut Dağı'nın yolunun açık olduğu ve turistlerin ziyaretlerine devam ettiği belirtildi.

Adıyaman’ın 2,206 metre yükseklikteki Nemrut Dağı, tekrar beyaz örtüsüne büründü. Kasım ayının başında ilk kar yağışını alan Nemrut Dağı, tekrar karla kaplandı. Aralık ayında da kar yağmış olsa da, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde olması sebebiyle kar erimesi yaşanmıştı.

Adıyaman merkezi ve ilçelerinde etkili olan yağışlar, Nemrut Dağı’nın zirvesine kar olarak düştü. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Nemrut Dağı’nın zirvesinde hava sıcaklığı eksi 5 dereceye kadar düşerken, fırtına nedeniyle kar kalınlığı 10 santimden yarım metreye kadar değişiyor.

Görevliler, Nemrut Dağı yolunun açık olduğunu ve turistlerin ziyaretlerine devam ettiğini bildirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye’nin kuzeyinde PKK hedeflerine operasyon düzenledi

Sıradaki haber:

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye’nin kuzeyinde PKK hedeflerine operasyon düzenledi

Çerezleri, yalnızca veri politikamızdaki hedeflere uygun ve mevzuata uygun bir şekilde kullanmaktayız. Daha fazla bilgi için lütfen veri politikamızı inceleyiniz.